- İsim
- Oğuz Kaan Volkan
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam hatanin arac calismaz iken verdigini motor devrinin 0 oldugundan anladiniz degil mi ? Ayrica hatayi sildim diyelim bu sekilde kullanmam eger sikinti varsa daha buyuk bir soruna yol acmaz mi ? Yada sildim diyelim eger bir problem var ise gercekten tekrar hatayi verir mi dersiniz ?Burada birinci silindir kızdırma Bujisi arızası vermiş. Motor çalışmaz iken vermiş hatayı. Silmeyi deneyin. Silinmez ise buji değişebilir. Ama aracın çalışmasında sıkıntı olacağını sanmıyorum.
@biycash hocam aku 3 aylik sıkıntısı oldugunu sanmiyorum. Hatanin kaynaklandigi calistirmayi hatirlar gibiyim arac normalde 2 saniyede mars alip calisirken ogun biraz zorlanarak 5 snde falan calismisti . Sanirim bi aksilik oldu bujilerde yada ben soguk arabaya sabah direk ekrandaki isiklar sonmeden mars verdim diye olduHocam bende şöyle bir ekleme yapayım, kızdırma bujileri ciddi elektirik akım çeken elemanlardır, soğuk havada motorun daha kolay ateşleme alması için siz kontağı çevirdiğiniz anda devreye girer ve gönderdiğiniz verilere göre de 2 sn çalışır, bu çalışma sırasında kızdırma bujisi akım çekerken sizde marş verdiyseniz aküye fazla yük bindiği için elektriksel bir hata oluşmuş olabilir, akünüzün doluluk durumu nedir yada kaç yıllıktır onu da göz önünde bulundurun bence.
Bende 3 hafta önce aküyü değiştirdim, sizdeki gibi motor uyarısı almıştım değiştirmeden önceki son çalıştırmamda, o da su pompasına elektriksel bir hata yazıyordu. Benim araç benzinli bu arada.
Özetle aküyü de kontrol ettirin...