Hararet Uzun yolda Düşer mi?

golfcu91

Katılımcı Üye

İsim
burhan
Arkadaşlar Bingöl den konya ya geldim yolda gözüme takıldı hararet göstergesi 90 na çakılı kalmadı 70 80 lere indi bu durum anormal değil mi? Ne olursa olsun 90 da çakılı kalması gerekmiyor mu? ben mi yanlış biliyorum. termostat hakkın rahmetine mi kavuştu? 

Devir daim pompasına dikkat edin eksiltme olabilir masraf çıkmasın büyük ihtimal ondan

Hava şartlarını göz önüne almak lazım yazın yağ sıcaklığı bir nebze yükselirken kışında düşebilir.  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ayni sorunum vardi hararet dusmesi ve su eksiltme

2 gun once yetkili serviste yaptirdim hidrolik yag ile degisimle beraber 2.000 tl tuttu

Motor soğukken duz zeminde su seviyesini mutlaka kontrol edin

normal de 90da sabit kalması gerek

çoook eski araçlarda rampa inişlerde bir miktar düşebiliyordu

ama dediğim gibi eski araçlarda.. 

şayet 90da stabil değilse sıcaklarda ve sıkıştırmalarda artma da olabilir.

termostattan başlanarak devirdaim e kadar kontrol ettirmenizde fayda var

@typhoons hocam hava şartları ne olursa olsun 90 da çakılı kalması gerekiyornus termostat in görevi ideal olan 90 dereceyi korumak olduğu içinmis 

@bf417 üstad devir daim pompasıda sorun olsa hararet yapmaz mı benim ki düşüyor normal trafikte sıkıntı yok ama hızlanınca az miktar kayıyor aşağı 

@bf417 üstad devir daim pompasıda sorun olsa hararet yapmaz mı benim ki düşüyor normal trafikte sıkıntı yok ama hızlanınca az miktar kayıyor aşağı 
Her ikisi de olur sürekli suyu dolaştırıyor olabilir ya da takılmışsa artar suya dikkat edin en önemlisi o eksiltme varsa sıkıntı

Pompa arıza yüzünden takılı kalmıştır (açık kalmıştır) bu da suyun sürekli devirdaim olmasına sebebiyet veriyordur., su sürekli devirdaim olunca da doğal olarak motor sıcaklığı düşüyor., kapalı kalsaydı bu sefer suyu devirdaim edemediği için sıcaklık yükselip hararet yapacaktı..

@golfcu91 Hocam dış hava sıcaklığının -'lere ani düşmesi ve sizin araç içindeyken A/C off durumda olup araç iç kabini ısıtmaya çalışırsanız bildiğim kadarıyla motor sıcaklığından faydalanıyor. Bu sebeple düşmesi normal diye düşünüyorum. Çünkü yakın zamanda bu şekilde tecrübe ettiğim bir durum.

Eski tip araçlarda veya aracın arızası kaynaklı hararet yapması durumunda; hareket halindeyken sıcak konumda fanı çalıştırın ki harareti düşsün dediklerini biliyorum.

Geri
Üst Alt