@Rustin
Bu lastiklerin hepsini önerebilirim. İyi lastiklerdir. Performans istiyorsanız bu seçenekler dışına çıkmayın bence. Bu seçenekler arasında farklılıklar var tabi. Bazıları performans odaklı. Bazıları konfor odaklı.
Ben performans odaklı kullandığım için favorim conti sport contact 5.
Pilot sport 4 te çok iyi performanslı fakat yanakları çok zayıf narin. Derin çukurlarda yanak balonlama gibi sorunları var.
Asymmetrik 5 için birçok kullanıcı memnun. Performans konfor dengesi iyi bir lastik.
Premium contakt 6 konforlu ve bir çok alanda iyi bir lastik. Üretim teknolojisi yeni bir lastik. Performans konfor dengesi olan bir lastik. Fakat saf performans ve yol tututşunda sport contakt 5 daha iyi. Çünkü üretim amaçları farklı. Bide fiyatı yeni ve tutulan bir lastik olduğu için pahalı bence. Sport contact daha uygun olduğu için bunu tercih etmezdim.
P zero zaten kendini kanıtlamış bir performans odaklı bir lastiktir. Ama fiyat fazla uçuk.
Efficient grip performance ise yine konfor odaklı bir lastik. Bir çok konuda ortalama iyi bir lastiktir.
Fiyat performan olarak benim terciğim
1) conti sport contact 5
2) asymmetric 5
3)Benim için performas ön planda değil. Konforlu olsun, uzun ömürlü olsun, dayanıklı olsun, yeni teknoloji olsun, yakıt performansı iyi olsun diyorsan premium contact 6 tercihim olurdu. Performansıda iyidir fakat saf performans odaklı üretilmemeiştir.
4) benim yaşadığım yerde çukur fazla yok. Yollar düzgün zaten. Performansı çok iyi olsun. Lastik ömrü önemli değil, dayanıklılık önemli değil. Yumuşak oldun diyorsanız pilot sport 4.
5) benim için bütçe sıkıntısı yok diyorsan pzero yuda tercih edebilirsin. Görünümü şekli şemali performansına zaten dicek bişey yok.
6)efficient grip performans ise ortalama bir lastik. Ben o lastiği daha çok 16 inç jantta öneriyorum. Orda rakiplerine karşı üstünlük sağlayabiliyor fakat 17 inç te rakiplerine göre pek bir avantajı yok.
Ekli dosyayı görüntüle 28110Ekli dosyayı görüntüle 28113Ekli dosyayı görüntüle 28111Ekli dosyayı görüntüle 28112Ekli dosyayı görüntüle 28114Ekli dosyayı görüntüle 28115