Zamanlaması benim için oldukça manidar bir başlık olmuş
Ehliyetimi 2004 'de aldım. Kimlik ise eski tip..
2019 Aralık'da ikisini de değiştirmek için önce fotoğraf çektirdim sonra da aile hekiminden raporumu aldım, bir güzel gittim Bahçelievler nüfus müdürlüğüne (randevu ile)...
Randevulu gitmeme rağmen 2 saat ayakta sıra beklemenin ardından (mahşer yeri gibi kalabalıktı) "bu ehliyet çok eski ve sistemde gözükmüyor, yanınızda eski kimlik de olmadığı için işlem yapamam" cevabı almak paha biçilemez..
Memur arkadaş sağolsun Bakırköy nüfus müdürlüğünü tenha oluyor diye tavsiye etti. Eski havalimanının içine taşınmış ve sözde kimse olmuyormuş... sözde... Randevusuz gittim ki ne göreyim ; yaşanan kalabalık ve izdiham nüfus müdürlüğünün içerisinde dilenci ve seyyar satıcı piyasası bile oluşturmuş ! Memur arkadaş "zamanın kıymetsizse bekle" deyince de "severler" deyip vazgeçtim...
Sonra ne oldu? 2020'ye girdik ve yeni ehliyet&kimlik değiştirme bedelleri güncellendi
şimdi sıfırdan mı yatırıcam yoksa farkını mı yatırıcam belli değil.. (sanırım kimlikte fark yatırılıyor ama ehliyette olmuyor)
Anti parantez alakasız olacak ama bugün ÖSYM bürosuna uğradım, fotoğraf yenilemek için, yanımda 'eski' ehliyetimi taşımaya alıştığım için işlem yapmadılar..
Vatandaşı olmasan eğlenceli ülke aslında