Eibach 3.5 cm yay hakkında (golf 7.5 tdi)

Raban7

Katılımcı Üye

İsim
-
Aracıma yaklaşık 1.30 sene önce taktırdığım eibach 3.5 yay hakkında birşey soracaktım. Aracın ön kısmı sanki airliymiş gibi kafadan arkaya göre daha basık duruyor. Ve bu benim hiç istemediğim birşey, ön arka eşit olsun istiyorum bunun bir çözümü varımdır? Fotoğraftakinden arkası biraz daha kalkık normalde sağ teker hafif havada diye öyle duruyor. 

IMG_20200301_022538.jpg

Yayların dizele uygun olduğuna emin miyiz? Bildiğim kadarıyla ağırlık dağılımından dolayı motor seçeneğine göre yaylar da değişiyor, ön-arka eşit basmadığı için ilk etapta aklıma yayın 1.6 tdi için olmayabileceği geldi. Eğer yayları değiştirmeden ne yapabilirim diyorsanız arkaya soğuk pres yaptırmaktan başka bir şey gelmedi benim aklıma.

@frknyldrm tdi olduğuna satıcı vasıtasıyla eminim şahsen. İstanbul da by akilli cengiz beyden aldım. Şöyle birşey birkaç eibach kullanıcısındada gördüm böyle birşey. Soğuk press arkanın daha çok sekmesine sebep olmaz mı? 

Eibach’da on daha fazla dusuyor. Benim arabamda da boyle oldu. 

Arkaya çok hafif soğuk press hakkında ne düşünüyorsunuz peki? 

@frknyldrm tdi olduğuna satıcı vasıtasıyla eminim şahsen. İstanbul da by akilli cengiz beyden aldım. Şöyle birşey birkaç eibach kullanıcısındada gördüm böyle birşey. Soğuk press arkanın daha çok sekmesine sebep olmaz mı? 
@Raban7 Hocam pressli yay kullanmadım hiç, yorum yapamayacağım. Ben sadece görsel olarak önerdim.

Eibach yaylarda hiç bir zaman ön arka düz olacak şekilde düşmez. Muhtemelen aracın aerodinamikleri için. 

@Raban7 eibach yaylar ön 35 arka 30 mm düşecek şekilde oluyor eğer vogtland alırsanız ön arka eşit olarak 35 mm olur, yaylarınızda veyahut aracınızda bir problem bence yok gibi.

@Serkanasn teşekkürler bilginiz için arkanın farklı olduğunu bilmiyordum 

@farukal aynen öyleymiş hocam ama eibach yumuşaklığını ve kalitesini başka yaylarda bulabileceğimi zannetmiyorum araştırmalarım doğrultusunda. Coilover çok düşündüm fakat kw st harici takmayacağım için fiyatlardan dolayı vazgeçtim. 

@Raban7 merhaba. Ön-arka aynı olsa iyiydi ama bence böyle de iyi. Ben jantları soracaktım; 18 mi, 19 mu.

@pretoria merhabalar hocam 18 inc replica maalesef. 19 gibi duruyor 😊

Geri
Üst Alt