merhaba, uzun zamandır aklımdaki projeyi hayata geçirdim..
aslında bir kaç ay oldu yapalı ama henüz fırsat bulabildim
başka konu başlıklarında merak eden arkadaşlar vardı, geç oldu onlardan da af dilerim.
aracımı aldıktan bir süre sonra farlar ile baya baya bakıştık
büyük U ile küçük U yapısı aynı (ikisi de prizmalı yapıya sahip) fakat niçin yanmaz diye diye uzun bi araştırma sonucunda işe giriştim.
dışarıdan ölçtüğüm kadarı ile ufak U ledlerin boylarının ortalama 6cm olduğuna kanaat getirdim..
internetten baya araştırdım ve çok kaliteli ledler satan bir Türk sitesinden 6 tane Cob led aldım..
hemen denedim, ancak bu LEDler inanılmaz parlak ve aşırı ısınıyordu
tek yol ise alüminyum ile soğutmak..
bilgisayar işlemci soğutucusunu zor da olsa 6 parçaya böldürüp ledler boyunda keserek vida ile sabitledim ve 3er li grup halinde lehimledim..
gelelim zor olan kısma
far sökmek için davlumbazın arkası tamponun uç kısmı vs sökülmesi gerekiyor
(forumda bir ark videosunu izlemiştim bu konuda)
farı oradan aldıktan sonra ufak U led e ulaşmak için statik dönüş far aynasını oradan çıkarmak gerekiyor çünkü ufak U aynanın arkasında kalıyor.
işin en zor kısmı burası çünkü en çok ter attığım nokta buralar oldu
(hani şimdi olsa cesaret belki edemezdim)
aynayı tutan yerlerinden çıkarınca ufak U ledin arkasındaki beyaz plastiği çekerek çıkardım.
ve hazırladığım Led leri U şeklinde silikonladım.. ve sinyal kablolarına bağladım..
yalan söylemeyim ama gerçekten zor bir uğraş oldu..
çalışma videosu;
aslında bir kaç ay oldu yapalı ama henüz fırsat bulabildim
başka konu başlıklarında merak eden arkadaşlar vardı, geç oldu onlardan da af dilerim.
aracımı aldıktan bir süre sonra farlar ile baya baya bakıştık
büyük U ile küçük U yapısı aynı (ikisi de prizmalı yapıya sahip) fakat niçin yanmaz diye diye uzun bi araştırma sonucunda işe giriştim.
dışarıdan ölçtüğüm kadarı ile ufak U ledlerin boylarının ortalama 6cm olduğuna kanaat getirdim..
internetten baya araştırdım ve çok kaliteli ledler satan bir Türk sitesinden 6 tane Cob led aldım..
hemen denedim, ancak bu LEDler inanılmaz parlak ve aşırı ısınıyordu
tek yol ise alüminyum ile soğutmak..
bilgisayar işlemci soğutucusunu zor da olsa 6 parçaya böldürüp ledler boyunda keserek vida ile sabitledim ve 3er li grup halinde lehimledim..
gelelim zor olan kısma
far sökmek için davlumbazın arkası tamponun uç kısmı vs sökülmesi gerekiyor
(forumda bir ark videosunu izlemiştim bu konuda)
farı oradan aldıktan sonra ufak U led e ulaşmak için statik dönüş far aynasını oradan çıkarmak gerekiyor çünkü ufak U aynanın arkasında kalıyor.
işin en zor kısmı burası çünkü en çok ter attığım nokta buralar oldu
(hani şimdi olsa cesaret belki edemezdim)
aynayı tutan yerlerinden çıkarınca ufak U ledin arkasındaki beyaz plastiği çekerek çıkardım.
ve hazırladığım Led leri U şeklinde silikonladım.. ve sinyal kablolarına bağladım..
yalan söylemeyim ama gerçekten zor bir uğraş oldu..
çalışma videosu;