Sürücü tarafı silecek sorununu ben de yaşadım. Allah dan İstanbul da bol yağışlı birkaç gün geçirdik de farkına vardım.
Önceleri, silecek yenidir veya boya koruma uygulaması sırasında cama bulaşan bir kimyasaldır vs. diye yorumladım ancak forumda bu durumu okuyunca daha yakından takip ettim. 2-3 gün boyunca yağan yağmura, camı ve silecek lastiklerini kağıt havlu ile defalarca silememe rağmen, tam göz hizasına denk gelen, sanki lastik tam basmıyormuş gibi kalan 5-6 cm uzunluğundaki iz gitmedi. Yağmurlar durduktan sonra ön cam suyunu püskürterek yaptığım denemelerde sorun görünmüyordu ama içim rahat etmedi. Servise götürdüm. Araç daha 700km de idi. Usta önce ön cama su püskürttü, sorun yok dedi. Ön cama su püskürtmekle sorunu göremeyeceğini, sonuçta yağmur gibi yoğun ve sürekli olmadığını söyledim. Sonra servisteki yıkamaya götürdük, ön cama bu sefer basınçlı su tabancası ile su püskürttüler, iz kaldığını bu şekilde gördü gibi ama yine direndi, ben de direndim. Sonra hortumla su tuttular, o zaman bariz izi gördüler. Doğuş Oto'ya garantiden değişim talebi yaptılar, 'ama pek ümit bağlamayın, bu parçalar garanti kapsamına girmez, vs,..' dediler. Sonra garanti onayı geldi. Değiştirdiler. 90TL için uğraştık, ama Doğuş Oto sağolsun yardımcı oldu. Araç 700km de değil de, 2-3 aylık veya 1500 lerde olsaydı imkansız olurdu sanırım. Özetle, yağmur tam zamanında yağdı İstanbul da..