Yatan araba kaç günde bir çalıştırılmalı?

alpercck

Üye
İsim
Alper
Merhaba arkadaşlar. Mağlum Corona sebebiyle evdeyiz araba evin önünde yatıyor. Akü vb parçaların ömrünü erken tamamlamaması için. Aracı kaç günde bir çalıştırmak gereklidir? Maalesef bulunduğum bölgede arabayı yerinden çıkarıp gezmem mümkün değil zira bu günlerde bir daha park yeri bulamam. Bu sebeple rolantide 1-2 haftada bir hararet göstergesi tam ısınıncaya kadar aracı çalıştırıyorum. Bu yeterli midir? Başka bir tavsiyeniz var mıdır? Öğrenmek istedim.

Merhaba arkadaşlar. Mağlum Corona sebebiyle evdeyiz araba evin önünde yatıyor. Akü vb parçaların ömrünü erken tamamlamaması için. Aracı kaç günde bir çalıştırmak gereklidir? Maalesef bulunduğum bölgede arabayı yerinden çıkarıp gezmem mümkün değil zira bu günlerde bir daha park yeri bulamam. Bu sebeple rolantide 1-2 haftada bir hararet göstergesi tam ısınıncaya kadar aracı çalıştırıyorum. Bu yeterli midir? Başka bir tavsiyeniz var mıdır? Öğrenmek istedim.
Aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm, bir çoğu bildiğimiz şeyler fakat arada önemli detaylar var.

Ben de sizinle aynı dertten muzdaribim, parkettiğim yerden çıkarsam bir daha yer bulma ihtimalim çok düşük.
Aracımı bir haftadır görmüyorum ve en son epey pisti, yıkatma konusunda da tereddütlerim var. Sağa sola çekilecekse ben kullanmak istiyorum ve işlemler esnasında başında durmam gerekiyor.
Düşük sıcaklıkta aracı olduğu yerde uzun süre çalıştırmak da çok doğru bir şey değil.

Hocam bence zaten aracı durduğu yerde ısıtarak yeterince zarar veriyorsunuz, hiç çalıştırmasanız daha iyi olur gibi. Yine siz bilirsiniz

Geçenlerde driven34 Can Bey'in hikayesinde gördüm, araçlarını çalıştırıyordu lakin ısınana kadar değil birkaç dakika.

Araçlarını kapalı garajda muhafaza ettiği için de aküleri sürekli olarak şarj cihazına bağlı tabi. :)

Geri
Üst Alt