Benzini tamamen boşaltmak !

Recep_Gul

Paylaşımcı Üye

İsim
Recep
Merhaba değerli arkadaşlar,
Can sıkıntısından aklıma avel avel şeyler geliyor kusura bakmayın bunun için =) Youtubede bir video izlerken benzin konusu geçti, bende şimdiye kadar depoyu hep bitmesine yakın çeyrekteyken almışımdır. Aracı aldığımdan beri benzin ışığı toplasan 3 kez yanmamıştır.

Aklıma geldi, ben aracı benzin istasyona yanaştırıp içerisindeki yakıtı tamamen boşalttırıp yerine tamamen taze kan doldursam sorun olur mu ? veya içerideki benzini tamamen boşaltmak aracın herhangi bir yerine zarar verir mi ? Konu saçma mı ?  saçma gelebilir ama merak işte mazur görün  :p

1101625.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yanlış yakıt konulduğunda bunu servis yapabiliyordur. Ama benzin istasyonunun böyle bir imkanı yoktur diye düşünüyorum. Ha sorumsuz davranışları seven genç bir arkadaşa ödünç verirseniz "al benzinini bitirene kadar gez" araç yolda kalana kadar sürecektir.

Deponun içinde tortular birikmiştir bunların motora kaçmasına sebep olursunuz diyenler de vardı, şehir efsanesi mi bilmiyorum. Sizin dediğiniz gibi saçma bir arzu gibi görünüyor. 

Benim de şuan merak ettiğim şey şu oldu, diyelim benzini aldık birkaç yıl aracı kullanmadık (örneğin nadir de olsa sıfır alıp 1 2 yıl kullanmadan saklayanlar oluyor yatırım amaçlı satışa çıkarıyorlar sonradan) benzinin kimyası ne kadar zaman sonra sağlıksız bir hale gelir. Belli bir SKT var mıdır benzinde 😁

Yanlış yakıt konulduğunda bunu servis yapabiliyordur. Ama benzin istasyonunun böyle bir imkanı yoktur diye düşünüyorum. Ha sorumsuz davranışları seven genç bir arkadaşa ödünç verirseniz "al benzinini bitirene kadar gez" araç yolda kalana kadar sürecektir.

Deponun içinde tortular birikmiştir bunların motora kaçmasına sebep olursunuz diyenler de vardı, şehir efsanesi mi bilmiyorum. Sizin dediğiniz gibi saçma bir arzu gibi görünüyor. 

Benim de şuan merak ettiğim şey şu oldu, diyelim benzini aldık birkaç yıl aracı kullanmadık (örneğin nadir de olsa sıfır alıp 1 2 yıl kullanmadan saklayanlar oluyor yatırım amaçlı satışa çıkarıyorlar sonradan) benzinin kimyası ne kadar zaman sonra sağlıksız bir hale gelir. Belli bir SKT var mıdır benzinde 😁
Az önce izlediğim videoda tamda konu buydu zaten, Akaryakıt istasyonundan ilk aldığınız yakıktın 30 günlük bir ömrü olduğunu, 31.günden sonra artık eskimeye başladığını söyledi. Sizin dediğiniz 1-2 yıl aradan geçerse o yakıt hem araca zarar verir hemde aracın performansını olumsuz yönde etkiler.

Videonun 9:26 saniyesinden itibaren izleyebilirsiniz.

20 dakika önce, Recep Gül yazdı:

Videonun 9:26 saniyesinden itibaren izleyebilirsiniz.

İnternetten kısa bir araştırma ile edindiğim bilgiye göre uygun saklama koşullarında (güneş ve hava görmeyen durumlarda ve uygun saklama tanklarında) 5 yıl özelliğini yitirmiyor deniliyor. 

Videodaki anlatan kişinin 1 aylık süre vermesi biraz abartı olmuş diye düşünmeye başladım. 

O zaman yılın ilk aylarında TR ye sıfır giriş yapıp Showroomda beklemiş ve yılın sonunda satılmış aracı alan kişilerin vay haline derim. Benzin seviyesi minimum oluyor hep, Yada ikinci el galerilerde kuzu gibi yatan araçlara ne demeli, bunlarda da benzin ışığı hep yanar...

@Recep Gül Bizim türklere has bir temizlik anlayisimiz var, Stuttgart'ta ehliyet alirken sürücü kursu hocasi bana türk bir kadinla tecrübesini anlatti:

Hoca: Depoda benzinin bitmesini beklemeden benzin doldur ki depodaki pislikler tortular pompaya-motora zarar vermesin

Kadin: Hocam depoyu nasil temizlerim?

Hoca: Depoya biraz camasirsuyu dök 2km sür

Hanimefendi hocanin dalga gectigini anlamaz

Sonuc: Total Motorschaden

Ne kadar dogru bilmiyorum

@Recep Gül Bizim türklere has bir temizlik anlayisimiz var, Stuttgart'ta ehliyet alirken sürücü kursu hocasi bana türk bir kadinla tecrübesini anlatti:

Hoca: Depoda benzinin bitmesini beklemeden benzin doldur ki depodaki pislikler tortular pompaya-motora zarar vermesin

Kadin: Hocam depoyu nasil temizlerim?

Hoca: Depoya biraz camasirsuyu dök 2km sür

Hanimefendi hocanin dalga gectigini anlamaz

Sonuc: Total Motorschaden

Ne kadar dogru bilmiyorum
😂😂😂 Espiri olduğunu varsayıyorum,fıkra falandır herhalde. Evet yakıt tamamen bitmeden almak gerekiyor. Yakıt almak için illa ışığın yanmasını beklememek lazım. Benimde konuyu açmadaki amacım buydu zaten. Yani aracı aldığımdan beri hep çeyrek depodayken yakıt aldım, bunu temizlemek adına yakıtı tamamen boşaltıp yerine yenisini doldurmak mümkün olabilir mi diye! Herneyse pek mümkün gibi durmuyor sanırım. Kimsede bundan bahsetmemiş zaten. Benzin ışığı yanmadan almaya devam. 

iyi geceler motora gelen benzin hortumunu  çıkartıp kontagı yarım yaparsanız tüm benzini boşaltabilirsiniz hortum buyuk ihtimal klipslidir yani çıt çıt bi tornavida ile açılabilir biz bi ara ateş yakmak için kullanıyoduk bu formulu aklıma geldi👍 

@Recep Gül Almanya da yaşıyorsunuz, o ülkede dünyanın olabilecek en kaliteli yakıtları kullanıyorsunuz., 

Siz her seferinde çeyrek depo kalmışlen benzin aldınız diye o yakıt sürekli eski kalmıyor ki., her dolumda yeni yakıtla karışıyor., 

Belkide dünyada denetimlerin en sıkı olduğu bir ülkede en üst standartlarda üretilen benzini kullanıyorken böyle şeylere kafa yormanıza hiç gerek yok., 

Benzin zaten öyle 1 ayda falan özelliğini kaybetmez.. Fas, kamerun gibi bir ülkede yaşasaydınız haklı olabilirsiniz..

@Recep Gül Almanya da yaşıyorsunuz, o ülkede dünyanın olabilecek en kaliteli yakıtları kullanıyorsunuz., 

Siz her seferinde çeyrek depo kalmışlen benzin aldınız diye o yakıt sürekli eski kalmıyor ki., her dolumda yeni yakıtla karışıyor., 

Belkide dünyada denetimlerin en sıkı olduğu bir ülkede en üst standartlarda üretilen benzini kullanıyorken böyle şeylere kafa yormanıza hiç gerek yok., 

Benzin zaten öyle 1 ayda falan özelliğini kaybetmez.. Fas, kamerun gibi bir ülkede yaşasaydınız haklı olabilirsiniz..
Öyle demeyin hocam, burdada katakulli işler çeviren çok şirketler var....

Konuyu açarkende söylediğim gibi, birden aklıma geldi öyle videoyu izleyince. 

Vallahi arkadaslar ben aracimi sifir km aldigimdan beri hep shellden yakit aldim 2.3depoda 1 shellvpower aliyordum.gelisi guzel yerlerden almiyordum.istasyonlar hatta aldigim pompalar bile genelde ayniydi.ayda bir kez giderdim depoyu fullerdim.ama bir aksam araba tekledu boguldu calismadi epc arizasi startstop arizasi verdi.cok zor calistirdim servise goturdum.motor ustkapagini actilar.soyledikleri motor kurum baglamis.zaten cihaz baglarbaglamaz bana nerden yakit aldigimi sordular.kesinlikle  yakittan kaynaklandigini soylediler.opete gectim 1yildir opetteyim.suanlik bir sikinti yok.ama servis kesinlikle opet alin dedi.hep fullememden kaynaklandigini dusunmustum.

Vallahi arkadaslar ben aracimi sifir km aldigimdan beri hep shellden yakit aldim 2.3depoda 1 shellvpower aliyordum.gelisi guzel yerlerden almiyordum.istasyonlar hatta aldigim pompalar bile genelde ayniydi.ayda bir kez giderdim depoyu fullerdim.ama bir aksam araba tekledu boguldu calismadi epc arizasi startstop arizasi verdi.cok zor calistirdim servise goturdum.motor ustkapagini actilar.soyledikleri motor kurum baglamis.zaten cihaz baglarbaglamaz bana nerden yakit aldigimi sordular.kesinlikle  yakittan kaynaklandigini soylediler.opete gectim 1yildir opetteyim.suanlik bir sikinti yok.ama servis kesinlikle opet alin dedi.hep fullememden kaynaklandigini dusunmustum.
Sürekli vpower kullanmak yerine siz 2-3depoda bir vpower almışsınız, ayrıca bir istasyon için tüm shell veya opet istasyonları da kötü olacak diye bir şey yok bana göre güvenilir bir shell istasyonundan alınan vpower türkiyede bulunabilecek en iyi yakıtlardan. Her yerden yakıt alınmaz, sizinki tamamen büyük şanssızlık geçmiş olsun.

@41HU367 volkswagen Shell önerdiği için hatta shell marka yağları bile kulladnığı için ister istemez insan shellden dolduruyor depoyu yaşadığınız olay talihsiz olmuş bunu marka bazında düşünmeden önce akaryatkıt istasyonlarının farklı farklı benzinler verdiğini düşünmek lazım her shell öyle değil açıkcası 2016 yılından beri evimin yakınındaki shell istasyonundan alıyorum yakıtı 1.2tsı polom vardı 2019 da 1.5 tsı golf aldım ve halen aynı yerden yakıt alıyorum herhangi bir eksiğini hatasını görmedim

Geri
Üst Alt