Hocam merhaba,
Ben kullanmıyorum makine ama az çok fikir verebilirim size. Ancak daha önce tecrübeniz olmadığını düşünerek işin ehli birisine başvurmanızı öneririm ki geri dönüşü olmayan veya kısıtlı olan bir durumla karşılaşmamanız için. İki tip makine var sizinde araştırdığınız gibi rotary ve orbital.
Rotary ile çizik alma işlemleri yapılır ve bu genelde iki aşama uygulanır.
Orbital ile de son kat finish denilen parlatma işlemi yapılır.
Rotary ile boyayı yakmanız mümkünken, orbital ile bu daha zordur.
Sizin derin çizik almak yerine orbital ile hafif hare ve ince çizikleri almak istediğinizi düşünüyorum. Bunun için orbital alabilirsiniz ama senede kaç kez uygularsınız bilmiyorum yani burda attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değecekmi önemli olan bu.
Bu uygulama işlemi sadece makineylede bitmeyecek. Uygun pad ve pasta alımı yapmalısınız. Ki en önemlisi yüzeyin bu işlem öncesi hazırlanması şart. O da güzelce yıkanıp demirtozu sökücü uygulayacaksınız, ardından kil uygulaması yapmanız gerekiyor. M700 temizlik tineri ileri silerek polisaja uygun hale getirmelisiniz. Bu malzemeler yoksa hepsini edinmeniz gerekecek.
Ben kendi aracıma polisaj hariç tüm uygulamaları yapıyorum. Forumda konusu da mevcut inceleyebilirsiniz. Maksadım sizi vazgeçirmek yada korkutmak değil işin sadece makine almak ile bitmeyeceğini anlatabilmek. Yanlış anlamamanızı rica ediyorum.