golf 7 TDİ marş basması sırasında geç algılama

e2e

Üye
İsim
Emre Ertürk
Herkese selamlar, genel bir sorum olacak. Aracı çalıştırmaya çalıştığında bazen marş geç basıyor ve anahtarı 2 saniye tutunca marş alıyor. Araç 1.6 TDİ DSG 2013 golf 7. 102bin km de. Kızdırma bujiler mi değişmeli yoksa marş motorunda, dinamoda falan mı sorun var? Aracı belirli bir süre kullandıktan sonra da bir sorun olmuyor daha hızlı bir şekilde alıyor. Ankara'da buna bakacak bir usta tavsiye eder misiniz? Çok teşekkürler.

Aynı sorun bende var çözüme kavuştunuzmu ara ara geç ara ara erken alıyor  

Ben akü değiştim aküden değil yakıt filitreside değişti partikül temizliği yapıldı 

Isıtma bujilerini kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.Özellikle soğuk sabahlarda geç çalışma sorunu yaratabilir.

Hocam selamlar ben aküyü zamanında ölçturdum ve dpf de değişmisti. Sanirim sorun kızdırma bujilerinde ama boş yere de değiştirmek istemiyorum. Marş motoru falan mı dizellerde kronik sorun mu bilmiyorum. Aslında çok aşırı bir sorun teşkil etmiyor ama insan saniyesinde almasını istiyor işte.

@driver_can cevap için teşekkürler bende oradan şüpheleniyorum. Soğuk ve nemli havada daha da zor alıyor sanki ama emin değilim. Ankara da iyi usta tavsiyesi olan var mı bugün forumdan bir arkadaş Kaygusuz oto Necati ustayı tavsiye etti. Triger seti 120binde değişiyormuş ama hazır motor işine girilecekse oda aradan çıksın diyorum.

Dpf yarım kaldığı zaman sabah ilk çalıştırmada yapıyor arkadaşlar ayrıca akü zayıfladığı yani baya zayıfladığı zaman yapıyor aküyü değiştirdim geçti benim kesin bir de dpf yapmazsa ve sabah çalıştırırsam yapıyor 

ankarada yaşıyorum 2014 tdı 70 bin km aynı sorun bendede var fakat kışın daha çok yapıyo bazen cok uzun tutuyo marşı vallaha utanıyorum yani eski model kamyonet gibi 😂

@Kaya06 merhaba aslında bu bir sorun değil özellikle kış aylarında motor içerisi aşırı soğuk oldugu için ateşleme kalitesi iyi olması için arada mars basma süresini uzatabilir tabi buna etkenler sayabiliriz mesela akü çok iyi değilse ilk çalıştırma anındaki devri yavas olur ve biraz geç çalışır yada partikül rejenerasyon yapamıyorsa araç çeyrek depo yakıtın altında kullanırsanız yapmaz filtre dolar ve egzoz çıkışı zayıf olduğu için geç çalışır baska bir soru varsa cevaplayabilirim

@Alptug_gunes hocam özellikle kış aylarında yapıyo ama bazen yapıyo bazen hiç sıkıntı olmuyo yani sürekli yapıyo olsa bi çözüm arıycam ama kafasına göre normal bi havada bile yaptıgı oluyo ben yinede aküyü bi ölçtürüyüm partikül rejenerasyonu dediginiz filtreyi temizlemesimi kendi yani yeri geliyo full depo geziyorum yeri geliyo dibine kadar biniyorum oyle standartım yok teşekkürler 🙏🏻

Arada sırada aracı yüksek devirde kullanarak sürün manuel modda partikül temzilesin kendini daha iyi olacaktır emin olun

Geri
Üst Alt