Merhaba Arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ne 100 metre kala zincirleme bir kaza yaşadım... Yoğun trafikte orta şeritte beklerken arkamda bulunan Nissan Qashqai araca hızla çarpan Mercedes Citan zincirleme kazaya sebep oldu... En önde olmam sebebiyle sadece arka taraftan darbe aldım... Kaza sonrası fotoğraflarımızı çekip, taraflarla tutanaklarımızı tuttuk, belgelerimizi aldık ve aracımı aldığım bayi olan VW Özön servisine bıraktım...
Şu anda ön ekspertizden gelen rapora göre bagaj kapağı + arka tampon değiştirilecek ve boyanacak...
Hasar Boyutları:
Notlar:
- Bagaj kapağı işlemleri.
Orijinal yedek parça ile değiştiriliyor ve boyanıyor.
- Bagaj kapağı camı işlemleri.
Eski bagaj camı sökülüyor ve mastik seti ile yeni kapağa montajlanıyor.
- Bagaj kapağındaki "Golf + BlueMotion + TSI yazıları." işlemleri.
Orijinal yedek parça ile değiştiriliyor.
- Bagaj açma / kapama kolu işlemleri.
Eski bagaj kapağından sökülen kol kullanılıyor.
- Arka STOP lambaları işlemleri.
Eski STOP lambaları kullanılıyor.
- Arka tampon işlemleri.
- Arka tampon reflektör işlemleri.
Eski tampon reflektörleri kullanılıyor.
- Arka tampon difüzör işlemleri.
Eski tampon difüzörü kullanılıyor.
- Park sensörü işlemleri.
Eski park sensörleri kullanılıyor.
- Plaka işlemleri.
Yeni plaka çıkarttırılıyor.
Plaka Değişim Prosedürü:
Önce aşağıda belirtilen belgelerle İlçe Emniyet Müdürlüğü / Trafik Tescil'e gidilmesi gerekmekte;
[list type=decimal]
[*]Hasar alan / değiştirilmek istenen plakalar
[*]Ruhsat Fotokopisi
[*]Trafik Sigortası Fotokopisi
[*]Kimlik Fotokopisi
İlçe Emniyet Müdürlüğü / Trafik Tescil Bürosu'nun verdiği belge ile plaka basımı yapan Şöförler Esnaf Odası'na gitmeniz gerekmektedir, 13 TL karşılığında yeni plakanız basılmakta ve 5 dakika içinde teslim edilmektedir.
UYARILAR:
- Tarafıma bilgi verilmeden herhangi bir parçanın onarımı / değişimi yapılmayacak.
- Boya rengini tutturmak için diğer kaporta aksamlarına boya / vernik yapılmayacak.
- Montaj işlemleri hassasiyetle yapılacak ve çizik olması / parça uyumsuzluğu engellenecek.
- Boya ve vernik işlemleri dikkatle yapılacak ve boya hatasının olmasının önüne geçilecek.
- Bagaj camında Özön tarafından yapılan cam filmi bulunmakta, ilgili filmin zarar görmemesi aksi durumda yenisi ile değiştirilmesi sağlanacak.
- Sağ arka kapı üzerindeki çizik boyanmadan pasta / cila ile giderilecek.
Geçtiğimiz hafta İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ne 100 metre kala zincirleme bir kaza yaşadım... Yoğun trafikte orta şeritte beklerken arkamda bulunan Nissan Qashqai araca hızla çarpan Mercedes Citan zincirleme kazaya sebep oldu... En önde olmam sebebiyle sadece arka taraftan darbe aldım... Kaza sonrası fotoğraflarımızı çekip, taraflarla tutanaklarımızı tuttuk, belgelerimizi aldık ve aracımı aldığım bayi olan VW Özön servisine bıraktım...
Şu anda ön ekspertizden gelen rapora göre bagaj kapağı + arka tampon değiştirilecek ve boyanacak...
Hasar Boyutları:
- Arka bagaj kapağında darbeye dayalı içeri göçtü. (Koruma barı hasar aldığından değiştirilmesi gerektiği söylendi.)
- Arka tampon sol stop altından yerinden çıktı ve bağaj kapağıyla birleştiği noktada yatay olarak kırıldı.
- Plaka yamuldu ve arkadan çarpan aracın boyaları üzerine çıktı.
Notlar:
- Kaskodan ikame araç talep edebilirdim fakat şirket aracı kullandığımdan almak istemedim.
- Plaka eğilip çizildiğinden yeni plaka çıkarttıracağım. (Bu işlemi kendim gerçekleştirdim.)
- Bagaj kapağı işlemleri.
- Bagaj kapağı camı işlemleri.
Eski bagaj camı sökülüyor ve mastik seti ile yeni kapağa montajlanıyor.
- Bagaj kapağındaki "Golf + BlueMotion + TSI yazıları." işlemleri.
Orijinal yedek parça ile değiştiriliyor.
- Bagaj açma / kapama kolu işlemleri.
Eski bagaj kapağından sökülen kol kullanılıyor.
- Arka STOP lambaları işlemleri.
Eski STOP lambaları kullanılıyor.
- Arka tampon işlemleri.
- Arka tampon reflektör işlemleri.
Eski tampon reflektörleri kullanılıyor.
- Arka tampon difüzör işlemleri.
Eski tampon difüzörü kullanılıyor.
- Park sensörü işlemleri.
Eski park sensörleri kullanılıyor.
- Plaka işlemleri.
Yeni plaka çıkarttırılıyor.
Plaka Değişim Prosedürü:
Önce aşağıda belirtilen belgelerle İlçe Emniyet Müdürlüğü / Trafik Tescil'e gidilmesi gerekmekte;
[list type=decimal]
[*]Hasar alan / değiştirilmek istenen plakalar
[*]Ruhsat Fotokopisi
[*]Trafik Sigortası Fotokopisi
[*]Kimlik Fotokopisi
İlçe Emniyet Müdürlüğü / Trafik Tescil Bürosu'nun verdiği belge ile plaka basımı yapan Şöförler Esnaf Odası'na gitmeniz gerekmektedir, 13 TL karşılığında yeni plakanız basılmakta ve 5 dakika içinde teslim edilmektedir.
UYARILAR:
- Tarafıma bilgi verilmeden herhangi bir parçanın onarımı / değişimi yapılmayacak.
- Boya rengini tutturmak için diğer kaporta aksamlarına boya / vernik yapılmayacak.
- Montaj işlemleri hassasiyetle yapılacak ve çizik olması / parça uyumsuzluğu engellenecek.
- Boya ve vernik işlemleri dikkatle yapılacak ve boya hatasının olmasının önüne geçilecek.
- Bagaj camında Özön tarafından yapılan cam filmi bulunmakta, ilgili filmin zarar görmemesi aksi durumda yenisi ile değiştirilmesi sağlanacak.
- Sağ arka kapı üzerindeki çizik boyanmadan pasta / cila ile giderilecek.
Moderatör tarafında düzenlendi: