Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hocalarım malum araç yeni alışmaya çalışıyorum fakat vites değiştirmek için hız mı devir mi ön planda olmalı ve ekranda vites yükselt uyarısı geldiği anda mı değiştirmeliyim ?
Hocalarım malum araç yeni alışmaya çalışıyorum fakat vites değiştirmek için hız mı devir mi ön planda olmalı ve ekranda vites yükselt uyarısı geldiği anda mı değiştirmeliyim ?
2000 devir bandı civarı zaten vites yükselt uyarısı gelmeye başlıyor. aslında hız çok ön planda değil ama ona bakarak da değiştirilebiliyor.
eğer sakin bir sürüş halindeysek bu şekilde kullanmak ekonomi sağlıyor. hızlanmayı düşündüğümüzde 2 ya da 3'e çekip redline'a geldik mi diye bakmak yeterli
Hocam aslında bu konularda belli kıstaslar hiç bir zaman olamaz ki. Ağırlığa göre değişir, yokuşa ya da rampaya göre değişir, yol durumuna göre değişir, trafiğe göre değişir. Hepsi o an hissedilecek şeyler, çok yakıp çabuk hızlanmak mı istiyoruz yoksa çok yakmadan çabuk hızlanmak mı Bazen öyle güzel ve zevkli oluyor ki mümkün olan en düşük hızlarda vites değişip çok keyifli bir şekilde yüksek hızlanma yaşıyoruz. Pıt pıt pıt pıt pıt ve 6. pıt.
Bu sebeplerle, maksimum bir aylık kullanım sonucunda bunu çözüyoruz. Tabikide tam profesyonel olmak anlamında çözmek değil bu. Ben 5 aydır kullanıyorum (2800km) ama genel anlamda 7-8 litreden aşağıya inemiyorum 8D Hatta 10 u gördüğümü hatırlıyorum. Mümkün olduğunda da 5.5-6litreyi görmüşlüğüm var.
Böyle yani konu uzayıp gider. Ben sese göre ve o andaki isteğime göre sonuca ulaşıyorum, bana göre en temel olay bu. Şunu da eklemek isterim, yol bilgisayarımda her zaman hızımı gözlemliyorum (kadranı sevmiyorum), ve gözlemlediğim hızlar uzun süreler sonucunda vites değişimlerimin aynı olduğunu gösteriyor, motoru duyamadığım zamanlarda da ona göre hareket etmeyi seviyorum.
vites değiştir uyarısını dinlerseniz saate 80 km hızla giderken bir bakmışsınız kendinizi 6'ncı viteste buluvermişsiniz bu yakıt ekonomisi sağlıyor, motor teknolojisi kendisini minimum yakıt ile orta seviye performansa uyarlamış. isterseniz 4'üncü viteste 120 ile de gidebilirsiniz tabi buda sizin yüksek devirde motor çalışmasını ve fazla yakıt tüketimine neden olur
Aracın tork değeri yüksek olduğundan, devri yükseltmeye gerek kalmıyor, şahsen 1500 1700 devir arası vites büyütüyorum ve şu ana kadar 4000 devri geçmeye gerek duymadım (6. vites te).
Aracın tork değeri yüksek olduğundan, devri yükseltmeye gerek kalmıyor, şahsen 1500 1700 devir arası vites büyütüyorum ve şu ana kadar 4000 devri geçmeye gerek duymadım (6. vites te).