Lastik basınç değerleri hava sıcaklığına göre farklılık gösterebiliyor, fabrikanın verdiği değer aracın fabrikadan geldiği motor ve Jant değerine göre değişiyor, ve kapı içinde yazıyor.
-Gelelim kendi yaptığıma, uzun zaman araştırmalarım ve tecrübelerime göre, lastikleri sabahları 1-2 km den fazla gitmeden bildiğim güvendiğim bir lastikçide 33-33 şeklinde yapıyorum, lastik ebatlarım 225-45-17, bu şekilde gündelik kullanımda bana uyuyor, aracı sürekli bagajı boş tek kişi olarak kullanacaksam 32-32 de yapabilirim ancak bana uymuyor bu durum 33 psi beni kurtarıyor, hem konfordan hemde güvenlikten ödün vermemiş oluyorum diye düşünüyorum.
Lastik değerleri 24 derece hava sıcaklığında ve araçla 1-2 km den fazla yol gidilmemişse ayarlanması en doğru olanıdır. Hava sıcaklığı arttıkça basınç değerleri yüksek gözüküyor, düştükçe düşük gözüküyor, siz 38 derece yaz sıcağında birde uzun kullanım sonunda araca 32 psi hava basarsanız o basınç normal hava koşullarında ve soğuk lastikle 27-28 psi ye düşer.