bir zamandır aklımda olan bir proje için kargom nihayet geldi, açar açmaz çalışıp çalışmadığını deneyerek işe giriştim.
çalışma prensibini bildiğim için direk açıp malzemeyi küçültüp saklama yeri için ar-ge çalışmalarına başladım.
aldığım kablosuz şarj standı
içindeki kart vasıtası ile bobinler akıllı tlf nun arkasındaki bobinler ile eşleşip akım gönderme gibi bir prensip ile şarj işlemini yapıyor (aradaki mesafe 5mm den çok olmamalı)
saklama gözünün çıkarılması basit zaten
kapandığı noktadan trim aparatı ile kolayca çıkıyor ve USB (soketinin emniyeti görünmeyen arka kısımda kalıyor) ile AUX soketlerini çıkarıyoruz.
verici bobini lastik olan kısım ile plastik kasa arasına koyacağız
ancak lastiğin altında uzun çizgiler bobinin uzak kalmasına neden oluyor
o yüzden o kısımları traşlamak zorunda kaldım
verici bobin,lastik kısım ile kasa arasında kalacak ama besleyici kartı kasanın altına monte etmek gerek,
o yüzden kabloların geçeceği lastiğin ucunu az miktar kestim
verici bobini silikon bant ile yerine sabitledim
havya ile kartı bobinden ayırdım (kart kasanın altında kalacak)
kestiğim noktadan kabloları geçirdim
artık kasa ile bobinin işi bitti
lastiğide içine geçirince bobinin varlığı bile belli olmuyor
az önce deliklerden geçirdiğim kabloları kasanın altına silikon ile sabitlediğim karta tekrar lehimledim
artık araç içine geçip montaja başlayabiliriz, klavuz ile USB kablosunu sigorta paneline çektim.
elimdeki cisim çakmaklık USB şarjın içi, kablosuz şarj ünitesi, enerjisini bundan alacak
kontağa bağlı olarak çalışmasını istediğimden pozitifi alt sağda 30 ile 40 arasında 20lik sigortadan aldım
denedik,şimdilik sorun yok
mikro USB kablosunu çıkmasın diye kasaya alttan silikon bant ile
üsttende bant ile sabitledim
USB, AUX ve kablosuz şarj kablolarını da yerlerine taktıktan sonra kasayı yerleştirdim
tüm bu işlemler toplamda 90 dk gibi kısa bir zamanımı aldı ama yolculukta epey işime yarayacak
ve sonuç..
çalışma prensibini bildiğim için direk açıp malzemeyi küçültüp saklama yeri için ar-ge çalışmalarına başladım.
aldığım kablosuz şarj standı
içindeki kart vasıtası ile bobinler akıllı tlf nun arkasındaki bobinler ile eşleşip akım gönderme gibi bir prensip ile şarj işlemini yapıyor (aradaki mesafe 5mm den çok olmamalı)
saklama gözünün çıkarılması basit zaten
kapandığı noktadan trim aparatı ile kolayca çıkıyor ve USB (soketinin emniyeti görünmeyen arka kısımda kalıyor) ile AUX soketlerini çıkarıyoruz.
verici bobini lastik olan kısım ile plastik kasa arasına koyacağız
ancak lastiğin altında uzun çizgiler bobinin uzak kalmasına neden oluyor
o yüzden o kısımları traşlamak zorunda kaldım
verici bobin,lastik kısım ile kasa arasında kalacak ama besleyici kartı kasanın altına monte etmek gerek,
o yüzden kabloların geçeceği lastiğin ucunu az miktar kestim
verici bobini silikon bant ile yerine sabitledim
havya ile kartı bobinden ayırdım (kart kasanın altında kalacak)
kestiğim noktadan kabloları geçirdim
artık kasa ile bobinin işi bitti
lastiğide içine geçirince bobinin varlığı bile belli olmuyor
az önce deliklerden geçirdiğim kabloları kasanın altına silikon ile sabitlediğim karta tekrar lehimledim
artık araç içine geçip montaja başlayabiliriz, klavuz ile USB kablosunu sigorta paneline çektim.
elimdeki cisim çakmaklık USB şarjın içi, kablosuz şarj ünitesi, enerjisini bundan alacak
kontağa bağlı olarak çalışmasını istediğimden pozitifi alt sağda 30 ile 40 arasında 20lik sigortadan aldım
denedik,şimdilik sorun yok
mikro USB kablosunu çıkmasın diye kasaya alttan silikon bant ile
üsttende bant ile sabitledim
USB, AUX ve kablosuz şarj kablolarını da yerlerine taktıktan sonra kasayı yerleştirdim
tüm bu işlemler toplamda 90 dk gibi kısa bir zamanımı aldı ama yolculukta epey işime yarayacak
ve sonuç..
Moderatör tarafında düzenlendi: