@GkM_2015 Ahmetcim ben senin uygulamanı dinlemediğim için doğru uygulamayı görmemiş yada dinlememiş sayılmam ki
Ben senin cihazını dinlemedim tabi ki, Dynaudio özelinde de konuşmuyorum ki bence Dynaudio bagaj bası çok yeterli değil. Alpine dinledim aynı şekilde standart sistemin üzerine konulmuş bagaj eklentisi. Focal dinledim. Ayrıca Focal uydu setleri olan bir Golf dinleme şansım oldu Cenevre'de. BENCE çok net ambiyansı ve surround'ı yaratan eski tabir ile mid-tiz takımları. Çatlama patlama değil demek istediğim, o direklerden, kapılardan gelen senfoni. Patlama çatlama yapmaması iyidir anlamına gelmiyor benim için
Ben şahsen bugün stock golf 7 ses sistemini güncelleyecek olsam ilk yapacağım şey kapı ve direk takımlarını değiştirmek olur. Kulağın duyduğu ilk ses bunlardan geliyor çünkü. Bagaj hem çok geride kalıyor, hemde ne kadar ek izolasyon da olsa kapı hoparlörleri kadar sağlam duramıyor.
Yani kişinin kendi memnuniyeti esas, sen memnunsan söz söyleme hakkı yok kimsenin. Ama bence Uydular (Mid ve tiz takımları önemli ve ben Kendi aracıma da yapsam böyle yapardım). Bizimkisi yorum, kişisel tercih. Son kullanıcı araştırıp kendi beklentisi üzerine yaptırır.
Ayrıca bu iş için ana ünite de çok önemli bence. Yapacak arkadaşlar iyi araştırmalı. Herkese kazasız belasız
Edit: Focal takımları burada: Confort versiyonunu dinlemiştim bagaj eklentisi olmayan.
https://www.focal-inside.com/volkswagen/en/vw-golf-vii-11-2012-10-2019-au-auf-2/