Arkadaşlar dün, 2015 1.2 TSI aracım ile yoldayken birden bu uyarıyı verdi. Yağ sıcaklığı yaklaşık 100 derece civarındaydı. daha sonra 150 km kadar yol yaptım, çünkü dediğim gibi yoldaydım. Sonrasında 2 kez ölçtüm yağ seviyesini ve biraz eksildiğini gördüm yağın. Bakıma km olarak 6700, gün olarak 126 gün kaldığını gördüm. Bu durumda yağ eklemesi yapmam gerekecek. Servis en son 2019 ekim ayında castrol edge prof. LL iii 5w30 yağ koymuş araca, ama araştırdığım kadarıyla bu yağ piyasada bulunmuyor sadece servis satıyormuş. Bir kaç baktığım konuda ise yerine castrol edge LL iii 5w30 yağ konulabileceğini okudum, sanıyorum ki BP istasyonlarında 1 lt. olarak satılıyormuş. Konu açmadan önce biraz araştırıp fikir edindim ama yine de emin olmak için sormak istedim. Sizlerin tavsiyesi ne olur? Birde 2. bir soru olarak aracımda geri vitese takarken debriyaja sonuna kadar basıyor olmama rağmen bir takılma oluyor, bunun sebebi nedir ve ne yapmam gerekiyor? Aracım şuan 50500 km de. Teşekkürler şimdiden herkese, sağlıklı günler, iyi forumlar dilerim.