ALT TARAFTAN GELEN TIKIRTI

furkanmk7

Katılımcı Üye

İsim
Furkan
Araç
mk7
Arkadaşlar selam,

Çok sık olmasada arada sırada aracı gazlayarak kullanıyorum dün akşam 1 saat kadar biraz bastım ondan sonra eve doğru geldim sokak aralarından falan geçerken yavaşladığımda birde çukurlardan geçince ön takımlardan mı şanzımandan mı anlamadım ama tıkırt diye ses geliyor gaza basınca da aynı durum oluyor uzun zamandır böyle mesela yarı otomatik moda alıp 1.viteste basıp aniden durunca tıkırt diye ses geliyor ön taraftan başına gelen veya anlayan var mıdır araç dizel dsg golf 7.

teşekkürler.

@Nfk Normalse iyi hocam spor araba olmadığı için aslında fazla zorlamamakta fayda var :)

Upvote 0
Hocam sesleri yazıya dökmek zor, şakır şukur şeklinde sesler için şanzıman denilmekte. Özellikle Arnavut kaldırım taşı olan yollarsa, düşük hızda ve cam açıkken bu ses geliyor diyorlar. (benim henüz böyle bir yol tecrübem olmadı, o yüzden duymadım) 

Sizin ses ise tıkırt şeklinde diyorsunuz, acaba bizdeki şakırtı, sizdeki tıkırtı yamı denk düşüyor.  :D

Upvote 0
@tiesay ahah hocam haklısınız şimdi biraz okuyunca yorumları banada şakırtı gibi geldi aslında yazarken diyodum kendi kendime sesi nasıl tarif edicem diye :D :D  

Upvote 0

Geri
Üst Alt