Herkese merhaba. 1.5 tsi dsg aracım 3000 kmde. Manuele veya sporta alıp, yüksek devirde, bağırtarak kullandığım zaman park edip indiğimde balata kokusu gibi tam çözemediğim, çok ağır olmayan bir yanık kokusu alıyorum bu durum normal midir ?
Her gazlamanın sonucunda fren de gerekeceğinden balataların kokması normal. Ayrıca araç yeni olduğundan bu kadar basmak en azından ilk bakıma yani yağ değişimine kadar iyi gelmez.Herkese merhaba. 1.5 tsi dsg aracım 3000 kmde. Manuele veya sporta alıp, yüksek devirde, bağırtarak kullandığım zaman park edip indiğimde balata kokusu gibi tam çözemediğim, çok ağır olmayan bir yanık kokusu alıyorum bu durum normal midir ?
Olabilir. Tekrar deneyerek fikir sahibi olabilirsiniz. Normal kullanımda gelmiyorsa sorun yoktur. Aracın yeni oluşu ve alışma süreci de denilebilir.@ogzogz Hocam fren değil de şanzımanla ilgili bir şey olabilir mi ? Manullerdeki gibi baskı balata kokusu mesela. Disklere yaklaştım koku oradan gelmiyor gibiydi çünkü.
Sizi cesaretinizden dolayı kutluyorum dsg ile sport modda yüksek devir her babayiğidin harcı değil, manuel aracım var bazen sert kullandıktan sonra acaba elimde kalır mı diye korkuyorum.Herkese merhaba. 1.5 tsi dsg aracım 3000 kmde. Manuele veya sporta alıp, yüksek devirde, bağırtarak kullandığım zaman park edip indiğimde balata kokusu gibi tam çözemediğim, çok ağır olmayan bir yanık kokusu alıyorum bu durum normal midir ?
Aynı araca sahibim, 1 defa şehir içinde S modda çok yüksek gazlama ve fren kullanım yaptım bir müddet boyunca ve araçtan indiğimde bir koku aldım.Herkese merhaba. 1.5 tsi dsg aracım 3000 kmde. Manuele veya sporta alıp, yüksek devirde, bağırtarak kullandığım zaman park edip indiğimde balata kokusu gibi tam çözemediğim, çok ağır olmayan bir yanık kokusu alıyorum bu durum normal midir ?
UstadimGirmeyeceğim polemiğe ne haliniz varsa görün [emoji1]