Aracın yan koltuk tabanına su dökülmesi

MertHaktan

Üye
İsim
Mert.HT
Herkese merhabalar konu basligindanda anliyacağınız surette değerli hocalarım şöför koltuğunun yan kısmına arabayı yıkamak için bidona 5 6 litre su doldurup eşim ağzını açık bırakıp ilerlemiş ve frende devrilmiş bi 4 5 litre su akmış tabana ben hemen gittim paspasin ustundeki suyla disari aldim ardindan vakumla çektim suyu taban üstündeki fakat alt izalasyon keçesi su çekmiş malum havalarda sıcak klimayı son sıcaklığa alıp ayak ayarına aldım 2 saat durdu taban kupkuru oldu fakat alt yalıtım keçesi hala nemliydi bu sabahda camı hafif aralayıp güneşte bıraktım alt sacı nemlenmiş damla damla olmuş buharlaşmadan sanırım araçda koku falan yok çok şükür fakat bunun bir zararı olurmu ne yapmam gerekir ekstra aklıma gelen her şeyi önlem alarak uyguladım siz değerli üyelere sorayım dedim teşekkürler...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gecmis olsun bence yapilacak ilk müdahaleniz basarili. İsin guzel tarafi bu olayin kışın olmamasi ve dokulen sivinin saf su olmasi. Nette neler neler dokenler var tursu suyumu dersiniz peynir suyu mu dersiniz  :)  persembeden itibaren full güneşli istanbul. Ozellikle araci butun gun ön koltugun güneş  alacagi sekilde park ederek Ve camlari aralayarak (Nemin cikmasi icin) bırakarak cozume ulasabilirsiniz. Kolay gelsin 

Geçmiş olsun.

Ek olarak bu silika paketlerinden temin edip, aracı kilitli bırakmak zorunda kaldığınız zamanlar içindeki nemi bir miktar alması sağlanabilir.

@Kysr038 ek olarak pirinç de baya etkili bu konuda. yaz kış kendi aracımda silika paketlerden sürekli bulunduruyorum bu arada

Sen yine suyla yırtmışsın hocam benim paspasa motor yağı döküldü tek temennim keçeye gelmemesi oldu :)  

Geçmiş olsun Hocam. Yapılması gerekenlerin çoğunu yapmışsınız aslında. Araç içi Nem Alma torbaları var kullanılabilir,  Oto yıkama ve detalingcilerde ise 4 Kollu Ahtapot Sıcak hava makineside kullanılabilir.Yada daha basit yöntem Nemli Bölgeye ;

Kömür

Tebeşir Tozu

Pirinç

Karbonat 

Kedi Kumu ile nemini alması sağlanabilir.

@oguzkaanvolkan güzel tavsiyeniz için teşekkür ederim sanırım öyle yapacağım ve değerli hocalarımın dediği gibi birde nem aliciyla noktalayacağım.

@Kysr038 Belki siz bahsedene kadar adını bilmiyordum silika paketinin inanırmisiniz yarın ilk iş alacağım teşekkür ediyorum...

@YehanohaTeşekkürler 

@yusufacsSizinki daha kötüymüş ucuz kurtarmışsınız elim kazalar insanın başına gelebiliyor bunada çok şükür.. 

@Ender Hocam değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ilk işim yarın nem alıcı uygulamak olcaktir aracıma ,kirlenmek ne kadar güzel de olsa temizlemesi baya zahmetli :)

Sabah 200ml'lik küçük su cebimdeyken patlayıp sürücü koltuğunda sırt ve koltuk ayrımına doğru döküldü. Arabanın camlarını açık bırakmıştım, hemen kurumuş fakat yakından koklayınca hafif koku var. Birazdan gidip pirinç dökeceğim, umarım etki eder. :)

Geri
Üst Alt