Kullandığı demirtozu temizleyici denilen ürün altından falan mı..?Demirtozu temizleyici ile jant fırçasıyla temizlendi. En az 3-4 saat sürecekmiş. Uygulama 1-2 kez daha yapılacakmış
hocam işlem güzel ama pahalı malesef aynı işlemi kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. bir adet demirtozu ürünü, bir adet jant içi temizlik fırçası ve bir adet de jant temizleyici gerekiyor.Demirtozu temizleyici ile jant fırçasıyla temizlendi. En az 3-4 saat sürecekmiş. Uygulama 1-2 kez daha yapılacakmış
r1 alkali, r2 asit bazlı idi. 5 yaşındaki golf için r1 kullanıyorum yeterli geliyor. r2 çok aşınmış yıpranmış jantlar için öneriliyor ve rutin kullanımda asit bazlı olduğundan belki zararı olabilir. r1' i sıkıp sadece su tutarsanız kirlerin%70'i akacaktır ama tam anlamıyla pırıl pırıl temizlik için temas ederek temizlemek şart malesef şahsen ön balatalarımda çok demirtozu olup jantlar simsiyah olduğunda önce demirtozu ürünü sıkıp arkasından r1 uyguluyorum güzel iş çıkıyor.Bir soru da ben sorayım,
Flowey R1 Alkali jant temizleyici kullanıyorum. Bu markanın jant için 3-4 farklı ürünü var ve açıklamalarında:
Asit Ürünler: Oksitlenme/Pas kirleri, Mineral kirleri vb. kirleri temizler.
Alkali Ürünler: Katı yağ, sıvı yağ, petrol ürünleri vb. kirleri temizler.
Solvent Ürünler: Tutkal, lastik izleri, reçine, katran vb. kirleri temiz ler.
Bendeki ürünü haftalık olarak jantı fırçalamadan, sadece tazzikli su ile kullansam janta yine de zararı olur mu?
Rutin kullanımda temizlik amaçlı bir ürün zaten. Zamanla makul sulandırma oranını kendiniz de belirlersiniz aracın rutin kirlenmesine göre. Demirtozu ürünlerini sık kullanmayı önermiyorlar. Ama jant temizleyiciler rutin olarak kullanılabilir ki bu iş için varlar güzel üründür r1 baya hoşuma gitti performansı.@forzaGilles
@mustafacagri
Teşekkürler arkadaşlar.
Ürünün ölçeğini ayarlamada sorun yok, ürün arkasında dozaj bilgisi var. Sadece merak ettiğim, bildiğiniz gibi R1 alkali ve janta sıkınca kızarma yapmıyor. (Zaten demir tozu için değil)
Ürünün yapısı bana yumuşak (aşındırıcı olmayan) geliyor ve haftalık araç yıkamada kullanabiliriz diye düşünüyorum. Önemli olan ben jantlara fırça ile girişmediğim için mekanik temizlik yapmıyorum, sadece sünger ile çubukların aralarını siliyorum (hita jant) ve tazzikli su ile duruluyorum. Bu durumda her hafta bu ürünü kullanmam sanıyorum zarar vermez?
Hayırlı olsun işlem gayet güzel ama fiyat yüksek kalmış Bi tık zamanla malzemeleri edinirseniz kendinizin yapması daha zevkli ve daha ekonomik olacaktır inanınBilgilendirme için teşekkürler. İlk kez yaptırdım
Kirlenme ile doğru orantılı. Çok fazla yol yapan ya da çok fazla fren kullanan birisi için daha çok kirlenecektir. Ancak haftada 1 araç yıkanıyorsa çok sık yapmaya gerek yok.Herkese iyi günler kazasız belasız sürüşler dilerim. Jant temizliği için aracımı Autoclub a getirdim. Uzun zamandır aklımdaydı fiyat olarak 100 lira dediler bana uygun geldi? Jant Temizliği kaç senede bir yaptırsam iyi olur?