Arkadaşlar tüm forumdaşlara selamlar. Bu aralar başlıktaki iki motorun karşılaştırmasını yapmaya çalışıyorum. Sohbet olsun bir de burdan düşünceler görelim istedim Sizce bu iki motordan hangisi performans olarak diğerini geride bırakır. Birkaç araştırma yaptım internet üzerinden. Epey’den karşılaştırmaları foto olarak paylaşıyorum. En çok merak ettiğim bmw 3 silindir ama bore/stroke oranı 4 silindirli 1.5 evodan yüksek. 2.5 mm kadar silindirleri daha uzun ve geniş. Max torku 8ileri 118i 220 nm 1250 rpm de bmw verirken, 250 nm max torku 1.5 tsi 1500 rpm de veriyor. 1.4 tsi’lar 1750 rpm de veriyor. Bu da değişken geometriye sahip turbodan kaynaklı 1.5 tsi da.Aynı twin turbo motora sahip mini cooper 6 ileri şanzımanı ile 230 nm torka sahip o ayrı konu. Golf de 0-100 hızlanma 8.3 sn, mini cooper da 7.9 sn, bmw 118i de 8.7 sn. Açıkçası bunu minisi olan arkadaşla denedik. Sıfırdan kalkışta golf çok iyi bi sonuç verdi. Esc kontrolü ile patinaja girmeden spor modda güzel bir kalkış gerçekleştirdi. Mini cooper patinaja takıldı. Hem lastik ebatları küçük hem de eskiydi biraz lastikleri ondan olabilir. Ama belli bi hızda 40 km/s sürat ile ilerlerken dip gaz ile başlayınca orda geç pedal tepkisi mi diğim artık şanzımanın 2 vites birden düşürmesinden mi bilemedim fark oluştu baya ama gazı alınca yetişti ama iş işten geçti 3-5 boy fark oldu golf sadece geç gaz aldığı için ara hızlanmada geride kalıyor.
Moderatör tarafında düzenlendi: