@reko @hosmyy Cevaplarınız için teşekkürler. Kararsız kalınca servisten eko olmayan parçalarla ön disk ve balata değişimini 6.328,71 liraya yaptırdım. Ate’de Powerdisc kullanılacaksa Seramik balatalar önerilmiyor. Haberiniz olsun.
5Q0 615 301H Parça koduna sahip diskin internetten aratınca üreticisi Brembo olarak görünüyor. Ne kadar doğrudur bilemiyorum.
Bilgilerinize…
Ekli dosyayı görüntüle 69445
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Kazasız, belasız, arızasız günlerde inşallah.
5Q0 615 301H parça numarası Vw in o ürüne verdiği numaradır. Bu numara ile arama yapıldığında bir çok marka disk önünüze çıkar.
Ürün üzerinde VW AG yazısının yanı sıra, üreticinin de marka ismi veya marka kodu görülüyorsa o ürünün hangi firma tarafından VW ' e tedarik edildiği net belli olur.
Serviste takılan disklerin üzerinde, paketinde veya bandrol etiketinde küçük de olsa Brembo yazısı veya brembo kodu ( 09.9145.14 ) yazıyorsa o disk in Brembo firması tarafından, VW firması için üretildiği kesinlik kazanır.
Brembo firması sizin aracınız için 3 çesit ön disk üretimi gerçekleştiriyor.
1 - Klasik düz disk :
"PRIME LINE" parça no. 09.9145.14
2 - Kanallı disk :
"XTRA LINE - Max" parça no . 09.9145.75
3 - Delikli disk :
"XTRA LINE - Xtra" parça no. 09.9145.1X
Delikli disk kullanmaya özenenler ile aracındaki orijinal disklere veya sonradan takılan muadil disklere , delik açtıranlar veya açtırmayı düşünenler için bir uyarı yapmak istiyorum :
En sağlıklı olan disk ; klasik düz ve kanallı olanlardır. Bunların aşınma toleransı 3.0 mm iken, Delikli olan disklerin aşınma toleransı 2.2 mm dir.
( Aşınma toleransı, araçtan araca değişkenlik gösterebilir, ama delikli olanlarda tolerans her zaman daha düşüktür )
Yani delikli olanlar 25mm den 22,8mm ye düştüğünde değiştirilmesi gerekir, yoksa diskten parça kopma tehlikesi vardır. Hele ki; klasik düz disklere sonradan delik açtırmak , çok daha büyük tehlike arzeder.
Düz veya kanallı diskler ise 25mm den 22 ve hatta 20mm ye kadar kopma/parçalanma tehlikesi olmadan kullanılabilir ,
ama disk kalınlığı 22mm altına düştüğünde sıcaklığa karşı direnci çok azalacaktır. Uzun süreli veya zorlayıcı frenleme yapmaktan kaçınılmalıdır.
Düz veya kanallı diskler her zaman daha sağlıklı ve güvenlidir.
Bu nedenle olsa gerek, ATE firması delikli disk üretmez, ya düz yada kanallı disk üretir.
Bir de yüzeyi bozulan disklerini hem tornalatıp incelten, hem de bu kalınlığı incelmiş disklere bir de delik açtıranlar var ki, onlar resmen ölüme meydan okuyor.
Tabi ki orijinal delikli disk kullanımında, üretici talimatlarına uyulduğu sürece yani diskler Max. incelme toleransına ulaştığında, yenisi ile değiştirildiğinde , delikli disk kullanımının hiç bir sakıncası tehlikesi olmayacaktır.
Lütfen bütün forumdaşlarım , disk seçimi ve kullanımı konusunda bilinçli davransın.
Herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu, kazasız, belasız, arızasız günler diliyorum.
]
.