Bugün VW nin internet sitesi üzerinden fiyat listesine baktığımda Golf 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Comfortline modelinin 231.600 TL olduğunu gördüm. Eylül ayı başında gelen ÖTV zammı ardından güncellenen fiyat listesinde Golf 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Comfortline ın 300.000 TL ye yakın bir fiyatı vardı diye hatırlıyordum. Biraz araştırma yapınca 10 Eylül tarihli bir haberde yayınlanan VW grubu fiyat listesinde aynı model 293.400 TL olarak girildiğini yani doğru hatırladığımı farkettim. Velhasıl yaklaşık 60.000 TL indirim görünüyor. Muhtemelen araç ufak bir net fiyat farkıyla üst vergi dilimine giriyordu. Bir şekilde indirime gidilerek burada bir satış fiyatı avantajı sağlanmış oldu.
Tabi şu anda bu modelin ikinci el fiyatları da sanırım eski liste fiyatına endeksli gidiyor. Yani şu anda çoğu araç sahibi yaklaşık 1 yaşında araçlarına güncel 0 km araç fiyatının 60-70 bin TL üzerinde bir rakamdan ilana çıkmış.
Sizce güncel liste fiyatında bir hata mı var? Yoksa ellerinde bu araç olmadığı ve gelmeyeceği için yazılmış bir fiyat mı?(Aralık ayında bir markada bu duruma rastlamıştım) Ya da sebebi ne olabilir? Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
Tabi şu anda bu modelin ikinci el fiyatları da sanırım eski liste fiyatına endeksli gidiyor. Yani şu anda çoğu araç sahibi yaklaşık 1 yaşında araçlarına güncel 0 km araç fiyatının 60-70 bin TL üzerinde bir rakamdan ilana çıkmış.
Sizce güncel liste fiyatında bir hata mı var? Yoksa ellerinde bu araç olmadığı ve gelmeyeceği için yazılmış bir fiyat mı?(Aralık ayında bir markada bu duruma rastlamıştım) Ya da sebebi ne olabilir? Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.