Aracınız hayırlı olsun, foruma da ayrıca hoş geldiniz.
Ben de aracımı aldığım ilk 3-4 ay yokuşta kalkışlar esnasında patinaj sorunundan şikayetçi oldum. Forumda aynı şekilde 1.5tsi leon kullanan bir kullanıcı daha benzer durumdan bahsetmişti, eski konuları aratırsanız bulabilirsiniz. O zamanlar demiş olduğum konulardan birisi aracın gaz tepkisine alışamamak olabileceği yanında lastiklerin de yeni ve alışma dönemi nedeniyle patinaja düşmesinden şüphe duyuyordum. Bugün itibariyle hem ben gaz tepkisine alıştım, hem de sanıyorum lastikler de kullanıma bağlı alıştığı için bu mevzuyu artık hiç yaşamıyorum.
Şunu kabul etmem gerekir, önceki aracım atmosferik ve tor konvertörlüydü, istesem de patinaj çekemiyordum. Bu araçta ise aktarma doğrudan dişliler üzerinden olması nedeniyle anlık torku ve gücü tam otomatik şanzıman lara göre çok daha efektif aktarması yanında, aracın 1500dd de 250nm max torku verdiğini de hesaba katınca sanıyorum başta yaşadıklarım normaldi.
Şu bir gerçek ki aracın anti patinaj sistemi, diğer araçlardaki gibi çok müdahil olmuyor. Bu konuda vw toleransı geniş tutmuş sanıyorum.