DSG Şanzumanlar halen daha sorunlu mu?

Fightforus

Üye
İsim
Hakan
Arkadaşlar bayii den vag grubu sıfır DSG  şanzulmanlı araç aldınız. Bu DSG şanzumanlar halen daha eskisi kadar problem cıkartıyor mu? Yoksa geliştirme mevcut mu?  2019  sonrasi DSG sahipleri yorumlarsa sevinirim, saygılar..

10 yildir dsg kullaniyorum, hic sorun yasamadim, cevremde cok dsgli tanidigim var, onlardan da sorun yasiyan yok (toplam km 1 milyon üzerinde)

DSG sorunlu mu? Bence degil, satis rakkamlari cok yüksek, belki ondan dolayi cok duyuyoruz sorunlarini

Ben hiç dsg falan kullanmadım ama bence dsg değil de insanlar sorunlu olabilir, birde dsg sorunlu mu bilmem ama gördüğüm kadarıyla dsg hassas. Ve insanlar kullanmayı bilmiyor. Yani mesela ışıkta beklerken durup hafif hafif gitmek dsg için zararlıdır ve bizim milletimiz bunu çokça yapıyor, yine benzer şekilde park ederken çoğu insanın yükü şanzımana bindirdiğini düşünüyorum, özellikle şirket araçlarında ve kadın sürücülerin kullandığı araçlarda

halen sorunlu...

Açıkçası Volkswagen bile bu şanzıman sorunlu ya da sorunsuz diye net bir cevap veremez.

Nasrettin Hoca demiş ki; "bana eşekten düşeni getirin."

Yani, DSG ile ilgili sorun yaşamayan için sorunsuz , sorun yaşayan için sorunlu bir şanzıman. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@ogzdrk Forumda 5 bin kmde sorun yaşayan bir arkadaş vardı. Elektronik cihazlarda sorun çıkma olayı tamamen şans meselesi. Birebir aynı buzdolabını alan iki kişide bile birisi yıllarca sorunsuz kullanırken diğeri servisten eve gelemeyebiliyor. Biraz da @Musaaksoy hocamın dediği gibi bence de çıkan sorunların çok büyük kısmı kullanıcıyla alakalı.

@Fightforus’un sormak istediği şey bence zamanındaki kronik problemler. Yanlış bilmiyorsam, ayyuka çıkan o kronik problemler 2016 yılından sonraki üretimlerde çözülmüş. DSG=Sorun algısı kolay kolay akıllardan silinmeyecek gibi ama bence mükemmel bir şanzıman.

@yunusaktas91 mükemel olduğunda hem fikiriz, bende cok begeniyorum. Istedigim cevabı vermişsiniz teşekkür ederim. Bahsettigim kronik problemlerdi. Koca firma yıllardir kronik peoblemler üzerine çalışıp çözmüş olmaları gerekir..

bir açıdan bakınca da neden çözsünler ki dsgli araç satışlarında düşüş var mı ?

dsg korkusuna serviste bakım yaptıran bir ton dsg sahibi var mı?

dsg ile sorun çıkınca iyi niyet garantisini düşünerek servise giden bir sürü kullanıcı var mı? 

ben olsam düzeltmem açıkçası. kendisi dikkat eden kullanıcı da 70 binde değil 120 binde gelsin hatta o da aracı satsın artık yeni sahibi düşünsün.

buna benzer bir durum da dpf için geçerli. dpf tıkalı araçlar serviste garantiye almamak için kullanıcı aracı dizel araç kullanma talimatlarına uygun kullanmıyor diyor. (yüksek devir, uzun yol) e kardeşim dsg satıyosun araba 2000 devire gelmeden vites atıyo zaten. bu aracın şanzıman yazılımını yapan sensin. Bunu dpf yi düşünerek yapacak olan da senin olman lazım. EEEE sonra ne oldu ben bi çıkayım 20 km 50 km süreyim 2500 devirde. tıkanırsa da yine servise.

2019 aralıkta aldım. Şasi de 2020 model görünüyor.Fabrikasyon arızalı çıktı benimki. 1000km de ses yapmaya başladı. Komple Değişti. Üzerine 10bin km yaptım bi sorun yok. Olmayacağı anlamına gelmez. Şanzıman üzerinde 29/10/2019 üretim tarihi ve TXU kodu yazıyor. Bu kod kitapçıkta da transmission kodu olarak geçerli.  A3 hakkında da bi yazı okudum. Benim gibi sıfır alıp şanzımanda sorun yaşayanlar olmuş.

4E1F6DC6-7E6B-4338-9351-6B8CA3FA19C9.png

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt