Aracin degeri kac olmali? Kaza gunlugu 4 demeyelim :)

atacandiri

Üye
İsim
Atacan
Arkadaslar kolay gelsin mevzulari az cok anlattim.Hatta cok anlattim :) gittikce de tiksinmeye basladim olaydan satmayi da dusunmuyor degilim.

Aracim 1.6 tdi manuel 85.000 110 hp comfortline metalik renk sag kapi ile camurluk arasinda  bi yerde gocuk duzeltme rutusu,bi de bagaj kapaginda bir cizigi vardi.

1)Simdi kazadan sonra airbag vs acmadi.Direkte bi sikinti yok.Minik bir gamze var.Sol on kapi ,sol arka kqpi,sol camurluk boyatsam 7000 tramerle ne kdrlk bir deger bicmeliyim?

2) Dogusta 2 kapiyi orjinali ile degisirsem camurlugu boyatirsam 22 23 k tramerle ne kadar deger bicmeliyim? 

Bu opsiyonuda dusunmuyor degilim.Ama yerine koymakta cok kolay degil aynisini:) @Savatage senin dusuncen onemli abi

Sonuc: Bugun araci pursaklar yetkili servisten teslim aldim iscilik boya gayet guzel ilgi alaka memnun kaldim. Cankaya yetkili servisin 3000 lira iscilik istedigi kaportaya 504 lira iscilik yazmislar...Sonuc olarak 2 kapi degisme,fitil vs su bu ekstrasi dahil,camurluk yarim boya,marspiyel boya,sol orta direkde ufak bir ezik opucukle cekildi.Toplam fatura 15 bin kusur..Tramer 12 bin civari...Beklentilerimin otesinde oldu...Simdi sirada deger kaybi davasi var bakalim...Surec boyunca guzel dileklerini ileten onerilerini sunan basta @Savatage abim olmak uzere herkese tesekkurler...

P_20201015_175824.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kabaca 7 bin tramer ve 2 kapı boyalı olsa aşağı yukarı -5 ama 2 kapı değişen olursa 23 hasar kaydı olursa -10 gibi kabaca. Benim düşüncem tabi

Sizin araçların piyasasına bakmadım ama km nin düşük olması ve aracın dizel olması ikinci elini güzel yapıyor, değerin çok fazla düşeceğini düşünmüyorum. Diğer arkadaşların düşüncesi ne olacak bakalım

Arabanin hicbirsey yok yazık satma alacağın aracın ne olduğunu bilmiyorsun. Aracım almasa böyle ufak kazalı aracı alırım piyasa altına. Yazik etme derim tekrar 

@atacandiri O kadar abartmaya gerek yok kaza fotosu ve yetkili serviste onarim varsa -10 makul bence. 15-20 ciddi bir rakam.

Hocam fiyat farkından ziyade kaç kişinin 23k hasar kayıtlı araç bakacağını hatta alacağını düşünün. 

Toplamda 20k hasar kayıtlı arabamı 2019 yılında piyasanın 10k alt fiyata istediğim paradan sattım. Ancak arayan soran ve 20k hasarı görüp vazgecenin haddi hesabı yoktu.

Bence değer kaybından çok aracı satabilme olasılığınız azalır. Sonucta 23k ya o fiyatı gören adam o zaman hatasız boyasız polo almak daha mantıklı diyebilir. 

@Yehanoha katılıyorum, algı da önemli. Mesela ben de aynı şekilde araç bakarken o açıklamaları hızlı okuyordum ve o fiyatlarda hasar kaydı olanların ne sorunu olduğuna bile bakmıyordum. Ama yine de her malın alıcısı olur, sadece biraz uğraştırır

2. el olarak satarken gerçek kullanıcı olarak ilgilenenler 23.000 hasarı görünce detaylara bakmazlar, büyük çoğunluğu vazgeçer.

Bu tip alım satım yapan kişilere kalırsınız. Onlar da genellikle burada kullanmak istemediğim bir tabirle (......cü)'dürler.

Geri
Üst Alt