Merhaba,
Öncelikle böyle bir forum ortamı kurduğunuz için size teşekkür ederim.
Aracım daha 1 aylık(1500km) fakat düşük hızlarda hafif frene bastığım zaman frenlerden uğultu-sürtünme gibi sesler duyuyorum. İster istemez can sıkıyor ve sebebini merak ettiriyor.
Değerli Hocam,
Benim başıma geldi bahsettiğiniz durum olabilir mi? bakalım
Rica etsem bu sorulara yanıt verebilir misiniz?
Sakin kullanan gaza gereksiz basmayan, viraja yaklaşırken, trafik ışıklarını veya frene basmam gereken yoğun trafik görünce frene abartmamak için ayağınızı gazdan çeker misiniz?
Kaç kez ABS yi devreye soktunuz?
sanırım bu soruların yanıtı freni minimum kullanma ve ABS'yi devreye sokacak durumdan kaçınma üzerine kurulu sürüş stiliniz bir diğer deyişle Problemin kaynağı sakın kullanım
Diskler üzerinde biriken korozyon bu yalpalandığını ve titreme hissini veren.
Biliyorum yapmadığınızı ve hatta yapmayacağınızı ama kıyamazsanız gözükara bir dosttan da yardım isteyebilirsiniz. Hızınızı radar ve trafik olmayan bir yerde 170 km/s hıza kadar çıkarın ve frene sonuna kadar basın. Ama yavaş yavaş değil acımasızca....
Bunu bir kaç kez tekrar ediniz...
işlem tamam.
Yapamam ve yaptırmam dersiniz bunun için üretilmiş disk temizleyiciler var. Bunları kullanınca maalesef balatalar kaydırma yapabilir diye bilinçli kullanmak ve güzel temizlemek gerekir yani lastiklerin sökülmesi gerekebilir.
Diğeri biliyorum ilk önerdiğim ilkel ama etkili ve anahtar değdirmeden yapılan bir yöntem.