Aracın yaklaşık 3 yıldır sahibiyim şuana kadar sadece 1 kere motor suyu sıcaklığının 90 dereceyi geçtiğini gördüm fakat son 1 aydır genellikle trafik sıkışık halden normal hala döndüğü zaman hararet göstergesinin 90 derecenin üstüne çıktığını görüyorum en fazla yükseldiği an resimdeki gibidir.Araç hiç bir uyarı vermedi 1-1.5 dk sonra 90 dereceye geri sabitleniyor.Tabi bu durum biraz beni biraz işgillendirdi
@mehmetmert kardeşimden öğrendiğim ve araştırmalarım kadarıyla su TDİ motor için çok önemli.
Bu sıkıntıyı yapmasının sebebi motor suyunun eskimesimidir değiştirmeli miyim değiştirmem gerekirse ne kullanmalıyım.
Motor suyu aşırı eksiltmediği sürece hareret yükselmez., uyarı vermemesinin sebebi tehlikeli bölgeye yaklaşmadığı için., sıcaklık biraz daha yükselse uyarı verecektir.,
Motor soğutma suyu yani antifiriz sıvısını 3 yaşında bir araçta değiştirmek için daha erken., 3 yaşında bir aracın antifirizi eksilirse ilave yapılır., Antifiriz değişmesi için 4-5 yıllık bir araç olsa artık zamanı gelmiş deriz ama daha yeni., daha önceden antifiriz eksiltmesi yaptıysa., ve siz de eksilen antifirize saf su koymak yerine çeşme suyu veya içme suyu ilave ettiyseniz bir ihtimal olabilir diyebilirdik ama ona rağmen bile bu sıkıntıyı yapmaması lazım.,
Sorunun esas sebebi devirdaim pompasıdır., VAG grubu araçlarda devirdaim pompası kronik sıkıntılıdır., ne zaman arıza yapacağı belli olmuyor.,
Vakit kaybetmeden müsait bir zamanda araca baktırmanızı öneririm., Sorun devirdaim pompasından olduğu kesinleşir ise., trigerin olduğu bölge komple sökülmesi gerekecek., devirdaim söküldüğü zaman antifiriz komple aşşağı akacağı için., yeni antifiriz dolumu yapılması gerekecek.,
Piyasada satılan her kırmızı/pembe renk antifiriz araca uygun değildir., araca uygun olan antifiriz çeşidi G13 tip antifirizdir., G13 tip antifiriz bulmak artık biraz zorlaştı çünkü VW artık G13 tip antifiriz üretimini durdurdu., bunun yerine G12 evo denilen bir antifiriz tipine geçtiler., Yani devirdaim değiştiği zaman G13 veya G12evo tip antifiriz koyulması gerekecek.,
Bunu söylememin sebebi onarımı dışarda yaptırırsanız., sanayide ustalar abi hepsi aynı kırmızı renk antifirizlerin hepsi aynı uyumludur vs... derler ise buna itibar etmeyiniz., G13 veya G12evo olması şart..!! bunun haricindeki hiç bir antifiriz (rengi ne olursa olsun) uyumlu değildir.