mk7 vs mk8 geyik (moose) test

doganersin

Katılımcı Üye

İsim
ersin
mk7 geyik testini merak ettiğim için açmıştım aslında ardından mk8 önerisi gelince bakayım dedim (geçerliliği ve güvenirliliği belli bir platform km77)

mk8 'in geyik testi performansı ; görüntüsü gibi hayal kırıklığı imiş.. :(

Kafa ben gidiyom hadi eyvallah dedi resmen

SM-G980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arabanın kaymasını turanza t005 olduğunu söylüyorlar. aynı olay mercedes testinde başlarına gelmiş. Tabiki yanlış çeviri yapmadıysa :D  

mk8in hadi bu geyik testi lastik ile cozulebilecek bir durum desek bile, bu tasarima bir cozum yok bence hele bir jant bu kadar kaba nasil olur anlamiyorum.

Golf 8.5 geyik testi açıklandı.

Kişisel yorumum Golf 8 serisinin 69 km/h faciasından sonra 80 km/h kabul edilebilir bir değer.

Özelikle slalom testi takdir edilesi.

Aynı sitenin Golf 7 ile yaptıgi testte golf 7 77 km/h tamamlamıştı.

Vw mühendisleri golf 8 faciasını düzeltmek için oldukça mesai harcamış gibi görünüyor.

Keşke birazda yazılım üzerinde mesai yapsalarmış.

Golf 8.5 geyik testi açıklandı.

Kişisel yorumum Golf 8 serisinin 69 km/h faciasından sonra 80 km/h kabul edilebilir bir değer.

Özelikle slalom testi takdir edilesi.

Aynı sitenin Golf 7 ile yaptıgi testte golf 7 77 km/h tamamlamıştı.

Vw mühendisleri golf 8 faciasını düzeltmek için oldukça mesai harcamış gibi görünüyor.

Keşke birazda yazılım üzerinde mesai yapsalarmış.

Yani aynı ebat lastik, motor tipi vs. kullanılıyorsa fikir verebilir... Bir de aynı hava koşullarında olmalı vs.

Gelelim gözden kaçan ince detaylara..

Golf 7 (7.5) testinde lastik ebatı 16 inç ve energy Saver lastik kullanılmış.. güneşli bir Temmuz..

Golf 8 testinde 17 inç turanza ve comfort modda olduğu yazıyor. Güneşli bir Temmuz..

Golf 8,5 için ise 18 inç turanza kullanılmış. Haliyle sportif yay var. Bulutlu bir Şubat..

Kıyaslanabilir değil.

Mühendislerin ekstra bir şey yaptığını zannetmiyorum. Tamamen donanım mevsim ve ekipmanın farklı olması..
Kısaca bu testler kendi halinde test ancak çok da kıyaslanabilir bir test değil.

(Not: Madrid hava durumu temmuz ayı gündüz 30°C üzeri, Şubat ayı 5-15°C aralığında)

Unutmayınız! Bu testlerde hız tespiti GPS ile yapılıyor. Yani araç göstergesinde daha yüksek hız görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Moose testini çok da ciddiye almamak gerekli diye düşünüyorum. Zamanında nurgburgringde en hızlı önden çeker ünvanını almış mk7 gti clubsport modeli bu testten kalmıştı. Sürücüye, lastiklere çok bağlı bir test.

Geri