@ack937 Rölantide ısınmasını tavsiye etmedikleri yazıya nereden ulaşabilirim. Sebeplerini merak ettim. Genelde bu şekilde söyleniyor. Muhalif olmak için sormadım yanlış anlamayın
Bana göre rolantide ısınmasını tavsiye etmemeleri, sadece yakıt sarfiyatı ve çevre kirliliği ile alakalı. Yoksa motora zarar vs. gibi bir nedeni olduğunu düşünmüyorum.
Bir aracın temel amacı, bir yerden bir yere girmek. Durduğu yerde bir araç çalışmasının ekstra yakıt ekstra çevre kirliliği..
Ben ise aracı ilk çalıştırmadan 25-30 saniye sonrası hareket ediyorum.
Bunu da mantık olarak şuradan farkettim:
Eko önerilerini aktif ettiğimde, 20-30 saniye civarı eğer rolantide bekliyorsam, start stopu kapatmışsam , 'durur vaziyette motoru calıştırmanın ekstra yakıt harcadığını ve start stopu aktif etmemi belirten' bir uyarı görüyorum. Belki bu zaman ayarlı ve sadece start stopun kapalı olduğunu belirtmek için ve motora zarar vs. ile alakalı olmayabilir.
Her ekonomi sağlayan özellik diğer taraftan yapılan ekonomiyi alıyor diyebilirim.
Hepsine baktığınızda bluemotion teknolojisi adı altında;
yani start stop güzel birşey, ancak akü ömrü ve marş motoru için olumsuz olduğunu,
partikül filtresi emisyon için ancak daha sonra biriken külü yakmak için rejenerasyon yaparak yakıt harcadığını,
Bazı diğer özelliklerde;
auto hold'un devamlı kullanımı balatalara, amortisör yay bağlantı parçalarının ömrünü kısalttğını
..gibi birçok özellikleri barındırır.
Yani aracını sadece bir yerden bir yere gitmek olarak kullananın fazla önemsemediği, ancak aracını hem ulaşım hem de yoldaki evi olarak görenlerin bu durumları bilmeleri ve kendince çözümler üretmesi gereken bir araca sahibiz.
@dodis kısacası "Welcome to Golf.."