Herkese merhaba. 2017 Model Golf aracımın geçenlerde 3.yıllık bakımını yaptırdım. Dolayısıyla fren hidrolik sıvısı da değişti. Ancak aracı teslim alıp bir süre kullandıktan sonra sanki fren pedalının hissiyatı değişmiş gibi hissediyorum. Frene basıp ayağımı çekince nötr pozisyona geçmeye yakın sanki biraz daha fazla ses duyuyorum ve hissiyatı da buna paralel olarak daha hissedilir. Bunu test ederken de ABSlerin daha erken devreye girdiğini farkettim. Bakımdan önce kesinlikle bu kadar erken devreye girmiyordu. Acaba fren hidrolik sıvısı değişiminden sonra frenleme gücü arttı da bu yüzden mi ABS devreye çabuk giriyor? (lastikler artık 3 yıllık) Bir de ABS devreye girince sol taraftan daha yoğun bir ses geliyor. Belki sağdan da geliyordur aynı ses ama onu deneyemedim o tarafa oturup. Bir de fren hidrolik sıvısı değişiminin nasıl yapıldığını bilen bir forum üyemiz varsa aydınlatırsa sevinirim. Frene pompalayarak yapılan bir işlem mi ya da disklerin balataların orda bi sökme takma oluyor mu gibisinden? Teşekkürler