- İsim
- Yunus Emre
Moderatör tarafında düzenlendi:
Neden yapmasınlar elbette yaparlar., ücretini ödedikten sonra ne isterseniz alabilirsiniz ve orada da taktırmak zorunda değilsiniz..Hocam servisten nasıl alıyorsunuz sorun yapmıyorlar mı? Normal bigün gitsem ücreti karşılığı satın almak istiyorum desem satış yapıyorlar mı?
Hocam hemen servise gidip orjinal buji taktırın,yoksa yolda kalırsınız. Araç rölantide çalışırken egzozu dinleyin garip sesler gelmeye başlar,zaten araç arıza lambası yakmaya başlar,en fazla ömürleri (bosch buji) 20 bin km.82 binde 1.4 tsi aracım var 75 binde Bosch platin buji ile bujileri komple yenilemistik şimdi çok çok hafif bir şekilde rölantide titreme yapıyor. Ya bobinde bir sıkıntı var yada bujide sanırım. Arabada arıza kaydı yok bakalım baktiracagim ne çıkacak.
Aynı bujilerden bende kullanıyorum hocam. Söylendiği gibi 20bin km lik ömürleri yok. Yeni aldığım her aracıma bosch buji taktırıyorum ve şimdiye kadar da bir sıkıntı yaşamadım. NGK larla aralarında ciddi bir fark olduğunu da düşünmüyorum. Umarım sorununuz en kısa sürede en düşük maliyetle çözülür.82 binde 1.4 tsi aracım var 75 binde Bosch platin buji ile bujileri komple yenilemistik şimdi çok çok hafif bir şekilde rölantide titreme yapıyor. Ya bobinde bir sıkıntı var yada bujide sanırım. Arabada arıza kaydı yok bakalım baktiracagim ne çıkacak.
Uyanık tamirci tavsiyesi., çoğu aynı şeyi söylüyor., Neden onun elindeki bujinin kutusu değişik çünkü %90 ihtimalle sattığı buji sahte., O buji o kadar risk taşıyor ki sanayiden aldığınız bosch, ngk vs.. bunlar en azından aynı zamanda araç üreticisine yedek parça üreten bilindik markalar., ama o 400 liraya sattığı orjinal kutusuna benzer sahte bujinin maliyeti 10 lirayı geçmez., %400 kâr ne güzel iş valla..@Kordi_gs Çorlu çalışkan otomotivden aldım bujileri hemen karşısında sanayi sitesi var oradaki vw özel servisinden işimi hallettim bujileri değiştiren arkadaş benden alsaydın 400 lira aynı bujiler dedi fakat onun elindeki bujilerle benimkilerin kutuları değişikti