Bu konu ile ilgili olarak yabancı sitelerde aşağıdaki gibi bir konu var. Genelde eski modellerde denemişler ve ısıtıcı eşik değeri değiştirilerek ısıtma bujilerinin devrede kalma süresi ayarlanabiliyor görünüyor. Konu içinde golf 7'de yapılıp yapılmadığını görmedim ama altyapı aynı olduğu için uygulanabilir diye düşünüyorum. Şehir dışında olduğum için kendi aracımdan kontrol edemedim. Konuyu aşağıdan inceleyebileceğiniz gibi anladığım üzere kısaca açıklayayım;
VCDS ile; Motor kontrol (Engine) ünitesine bağlanın.
12233 şifresini girerek oturum açın.
Sonra, Adaptation'a tıklayın ve grup 12'ye gidin.
Ekranda Stored value: 32768 (varsayılan) değeri görünmesi gerekiyor, bu değeri 32700 civarında bir değer ile değiştirin.
Test'e tıklayın, ardından yeni değeri kaydedin.
Motor kontrol ünitesinden çıkın,
Kontağı kapatın ve tekrar açın.
Motor kontrol cihazına gidin ve tekrar oturum açın.
Adaptasyon'a girin ve grup 12'ye gidin. Burada görünen ekranda üstten ikinci penceredeki (no unit) değerin bir önceki haline göre değişmiş olması gerekiyor. Bu değer, kızdırma bujilerinin aktif olacağı saniye cinsinden süresini gösterir.
Not: Değişikliğin sonuçlarını görebilmek için bunu soğuk bir motorla yapmanız gerektiğini unutmayın. VCDS ile değer değişimini istediğiniz zaman yapabilirsiniz, ancak motor sıcaklığı soğuyana kadar hiçbir şey fark edemezsiniz. Ayrıca, değişikliği yaptıktan sonra ikinci pencerede (no units ekranı) yeni ısıtma süresi görünmeyecektir. Adaptasyonun sonuçlarını görmek için kontağı kapatıp açmanız ve motor kontrolöründe yeniden oturum açmanız gerekir.
Örneğin: Aşağıdaki değerleri Motor 7 derece sıcaklıktayken yaptığınızda;
eşik değeri: 32768 iken, ısıtma süresi: 1,01 saniye,
eşik değeri: 32700 iken, ısıtma süresi: 2,88saniye
eşik değeri: 32650 iken, ısıtma süresi: 6,66saniye oluyor.
Yani eşik değerini düşürdükce süre artıyor, tabi bunu çok uzatmamak gerekebilir, çünkü çok uzun süre devrede kalması avantaj olmayacağı gibi ısıtma bujilerinin de erken bozulmasına sebep olabilir. Bu yüzden yapılabilmesi durumunda sorumluluk tamamen kendinize aittir
Yukarıda da dediğim gibi Golf 7 de olur mu şu an bilmiyorum ama İstanbul'a döndüğümde sırf merakımdan deneyeceğim bunu,
İlgilenenler aşağıdaki konuyu inceleyebilir.
Konu:
https
://forums.tdiclub.com/index.php?threads/how-to-extend-glow-time-with-vag-com-alh.123304/