Arkadaşlar öncelikle Merhaba. 2016 CXX motor koduna sahip 1.6Tdi DSG 110ps Golf7 aracım 54.000km de. Yılı dolması ve triger bölgesinden gelen kuş kanat çırpmasına benzer ses sebebiyle Triger setinin v kayışının tüm bilyelerin ve devirdayımın değişmesine karar verdim. Continental marka elektrikli devirdaim ve triger seti gates marka v kayışı ve bilyesini parçacıdan temin ettim. Bir arkadaşımın tavsiye ettiği ustaya bunların değişimini uygulattım ve sonuç olarak hüsran.. traktör gibi çalışan bir makinaya döndü araç aynı zaman da “Hata; Start-Stop Sistemi” hatasıyka karşı karşıya kaldım. Ustaya söyledim böyle değil di diye alışacak normal dedi ve ben de tamam dedim yola çıktım resmen aracın için de uğultu oluyor aşırı sesli çalışıyor araç start stop ise devreye girmiyor. Ustayı aradım eve vardığım da durumu anlattım abi bizlik bişey yok da getir bakalım dedi ben de müsait zaman da geleceğimi söyledim 2 gün işimden dolayı araç yattı ve bugün öğleden sonra yine o ustaya gitmek için yola çıkacağım ilk marşı bastım araç daha önce hiç yapmadığı hareketleri yapıyor rolenti gidip geliyor ve anormal şekil de vuruntulu çalışıyor korktum ve moralim doğal olarak yerler de neyse dükkana gittim triger bölümü tekrar söküldü ve sente atladıklarını gördüler bir diş sente atlamışlar özür diledi usta helallik falan istedi neyse ki herşey düzeldi start stop hatası da gitti şükür eski Golfümün sessizliğine kavuştum. Bunu neden yazdım arkadaşlar.. Takıntılı bir insanım bu durumu internette çok araştırdım bizim araçlar da böyle bir sorunu paylaştıklarını görmedim benzer bir durumu yaşayan olursa bilgisi olsun ben de sorun bu şekilde çözüldü.
Ekli dosyayı görüntüle 41956
Ekli dosyayı görüntüle 41956