Merhabalar öncelikle bugün yukarı doğru eğimli viraj çıkarken viraj sonuna doğru araç kafadan kaymaya başladı bildiğin drift yaptım hızım 30 - 40 Anlamadığım şey ASR ve ESP ne işe yarıyor düşük hızda bile kafa gitti
Haydi o zaman trafiğe kapalı yer bulalım hocam@golfcu91 Çok düşük hızlarda esp pek müdahele etmiyor (tecrübelerim doğrultusunda yorum yapıyorum). Bunu şöyle tecrübe edebilirsiniz müsait, boş ve trafiğin olmadığı hafif virajlı geniş bir yolda aracın limitlerini zorlamanızdır. Bu konuda deneyimli değilseniz tabiki önermiyorum. Bizim bu golfler ani ağırlık transferinde arkadan koparsa belli bir limite kadar esp devreye girmez siz direksiyonu aksiyönde çevirdiğinizde ve hızınız 50-60 km gibi birşeyse müdahale ediyor çok etkili bir şekilde geri çizginize sokuyor sizi. Ama bu hız çok düşükse genelde devreye girmiyor. Aracı önden koparırsanız hızınız düşükte olsa genelde devreye giriyor (Bunlar benim deneyimleri). Esp nin devreye girmesi için araç birçok sensör durumunu değerlendiriyor. Bazen ben karda aracı kaydırırken düşük hızlarda esp hiç devreye girmiyor diyebilirim.
Benim tavsiyem her araç sahibi karda ve ıslak zeminde aracının tepkilerini ölçmeli Hazır karda yağdı