1 haftalık sıfır araç yanık plastik kokusu

Hocalarım iyi aksamlar bi sorum var? Bir yakınımın tiguanı var yeni aldı 1 haftalık sıfır arac.. Kullandıktan sonra durunca arabadan inince yanık plastik kokusu alıyormuş öyle pinpirik biri değildir bariz yanık kablo plastik kokusu diyor? Bi fikriniz varmı yada bi yorumunuz?

Hocalarım iyi aksamlar bi sorum var? Bir yakınımın tiguanı var yeni aldı 1 haftalık sıfır arac.. Kullandıktan sonra durunca arabadan inince yanık plastik kokusu alıyormuş öyle pinpirik biri değildir bariz yanık kablo plastik kokusu diyor? Bi fikriniz varmı yada bi yorumunuz?
Hocam buraya da yazayım cevabımı ;)

Araç yeni olduğu için oluyor. Başlarda bende de vardı. Zamanla geçti. Rodaj dönemi diyelim.

Hocalarım iyi aksamlar bi sorum var? Bir yakınımın tiguanı var yeni aldı 1 haftalık sıfır arac.. Kullandıktan sonra durunca arabadan inince yanık plastik kokusu alıyormuş öyle pinpirik biri değildir bariz yanık kablo plastik kokusu diyor? Bi fikriniz varmı yada bi yorumunuz?
Önemli de olabilir Hocam.

Servise göstermekte fayda var 

Hocam aynı sorun bende ilk aldığım zaman oluyordu. Özellikle ön lastiklerin ordan geliyordu. Önemsemedim açıkçası belli bir aradan sonra kayboldu. Fakat geçen gece yine oldu. Aynı şekilde lastiklerin ordan yanık kokusunu geliyordu. Daha sonra fark ettim ki araç 1000 devirde çalışıyor. Normalde dizellerde 900 devirde çalışıyor araçlar. Tahminim araç partikül filtre temizliği yapıyordu. Ama daha sonra olmadı bir daha. Sizin Tiguan dizel mi hocam ?

Servisten bir şey öğrenirseniz benide bilgilendirin hocam.

Arac benim degil bi yakınımın yarın servise götürecek bilgi alsın yazarım buraya hocam yeni aracta olmaması lazım bence normal degil

Sent from my iPhone using Tapatalk

@muslumbingollu Daha sonra yaşamadım bu problemi ama ilk zamanlarda vardı. Bir ara yine oldu bu aralar yine yok. Ama bakalım başka bir şey için servise gidicem o zaman onuda söylerim teknik bir açıklamasını yaparsalar haber veririm sizede hocam. Yakınınızda servisle görüşsün bakalım ne diyecekler ? Bide hocam Tiguan dizem mi benzinli mi ?

Yeni olmasından mütevellit motor ve egzoz sistemi üzerindeki koruyucu malzemenin (mum vari) yüksek sıcaklık etkisiyle erimesinden kaynaklanıyordur, endişeye mahal yok.

Ben de tam genelde egzoz sisteminden ısıya bağlı koku olabilir diyecektim ki @calik hocam açıklamış...

Bir kaç haftadır ben de arabayı park ettikten sonra araçtan çıkınca böyle bir koku alıyordum, önemsememiştim az önce benzinlikteki arkadaş da fark etti, baktık beraber görünürde bir şey yok ama kıllandım iyice. Aracı alalı Aralık ayında 1 sene olacak, 9000 km'de, başlarda hiç böyle bir sorun yoktu.

Hocam aynı sorun bende ilk aldığım zaman oluyordu. Özellikle ön lastiklerin ordan geliyordu. Önemsemedim açıkçası belli bir aradan sonra kayboldu. Fakat geçen gece yine oldu. Aynı şekilde lastiklerin ordan yanık kokusunu geliyordu. Daha sonra fark ettim ki araç 1000 devirde çalışıyor. Normalde dizellerde 900 devirde çalışıyor araçlar. Tahminim araç partikül filtre temizliği yapıyordu. Ama daha sonra olmadı bir daha. Sizin Tiguan dizel mi hocam ?Servisten bir şey öğrenirseniz benide bilgilendirin hocam.
Bende aracimi alali bir ay oldu bendede ayni 1000 devirin ustunde calistigini ve stop etmem ragmen fanin calistigini farkettim kokuyu da hissettim ama anlayamadim ilk basta biraz gittikten sonra kenara cekip kaputu actim koku halen vardi ve fan durmamisti korktum servisi aradim oda jenerasyona girdigini belli bi km yol ve sabit hizda gitmemi soyledi ayni sekilde uyguladiktan sonra kokuda gitti fanda durdu kokunun yeni arac oldugundan dolayi oldugunu soylediler gecenlerde yine fan calisir vaziyette kokuda vardi ama bir sure sonra gecti benim aracimda su anda 1700 km ve dizel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir kaç haftadır ben de arabayı park ettikten sonra araçtan çıkınca böyle bir koku alıyordum, önemsememiştim az önce benzinlikteki arkadaş da fark etti, baktık beraber görünürde bir şey yok ama kıllandım iyice. Aracı alalı Aralık ayında 1 sene olacak, 9000 km'de, başlarda hiç böyle bir sorun yoktu.
Bu konuyla ilgili bir güncelleme yapayım, bu koku daha sonra biraz azalmıştı ama hala ara ara geliyordu. Bu hafta aracı bakıma götürünce egzos borusuna yapışan plastik torba olduğunu fark ettiler.

Geri
Üst Alt