Arkadaşlar merhaba.Antalyadan yazıyorum.2015 highline 125 BMT 1.4 TSI kullanıcısıyım,aracım 46 bin km.de.yaklaşık 2 ay evvel motor arıza lambası yandı,4-5 tane özel servise bilgisayara bağlanıp arıza tespiti yaptık ve sonuçlar hep aynı çıktı.Turbo basınç sensörü(MAP Sensörü)bu sensörü değiştirmemize rağmen ışık tekrar yandı.(bu arada arıza lambası hergün ve devamlı yanmıyor,bazen günde 2 saat bazen 3 gün üstüste yanıyor bazen 10 gün yanmıyor vb.)sonunda yetkili servise gittim,önce ilk gittiğim gün aynı sonucu verdiler ve onlara sensörü değiştirdiğimi olmayınca iade etiğimi belirttim ve gün bittiği için '' yarın tekrar gelin'' dediler.Tekrar gittim ve yaklaşık 5 saat sonra bana verilen sonuç BAROMETRİK BASINÇ SENSÖRÜ nüz arızalı dediler,yani araç alçaklığı ve yüksekliği algılayamıyor onun için ışık yakıyor dediler.tüm diğer sensörler aracın muhtelif yerlerinde olup arıza yapan değiştirilebiliyor fakat bu sensör Motor Kontrol Ünitesinin içerisinde (halk tabiri ile aracın beyni) olduğu için değiştirilemiyor,ancak beyin değiştirilirse buda değişmiş oluyor
bana 13,500 TL. fiyat verip bunu 8.000 TL ye çektiler..Ve şurası çok önemli,yetkili servis bana değiştirmenize gerek yok,araca herhangi bir zararıda yok,bir lamba için 8000 TL vermeyin ama siz bilirsiniz dendi.Şimdi sizlerden yardım ve fikirlerinizi,düşüncelerinizi rica ediyorum.1) kız gibi aracımın (46 binde daha) niye arıza ışığı yansın,sinir bozucu..2)bu sensör bu beyin değişmesi işi neden diğer özel servislerin bilgisayarlarında çıkmadı.3)ne yapmalıyım başka servislerede göstersemmi,her gösterişimde para yazıyor,buda sinir bozucu,
şimdiden fikir,öneri ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
bana 13,500 TL. fiyat verip bunu 8.000 TL ye çektiler..Ve şurası çok önemli,yetkili servis bana değiştirmenize gerek yok,araca herhangi bir zararıda yok,bir lamba için 8000 TL vermeyin ama siz bilirsiniz dendi.Şimdi sizlerden yardım ve fikirlerinizi,düşüncelerinizi rica ediyorum.1) kız gibi aracımın (46 binde daha) niye arıza ışığı yansın,sinir bozucu..2)bu sensör bu beyin değişmesi işi neden diğer özel servislerin bilgisayarlarında çıkmadı.3)ne yapmalıyım başka servislerede göstersemmi,her gösterişimde para yazıyor,buda sinir bozucu,
şimdiden fikir,öneri ve yardımlarınız için teşekkür ederim.