jamesdaugles
Üye
Herkese iyi akşamlar,
Yazlık 2018 mayıs Yokohoma blue lastiklerimden birinde tel kırığı var sanırım, lastikçim kışa geçerken lastikler çok iyi demişti.
bu kanıya kışlastiğine geçen sene geçmemiştim, bu sene geçtiğimde aracımda konfor arttı ve 120 üzeri otobanda sağ ön lastik sallantı oluyor 140 a gelince sallantı gidiyordu.
kışlıklarda pek o sürrate çıkmamak lazım ama 120 üzerini bikaçkere test ettim, kaymak gibi ne bi sallantı ne bi titreşim, hatta yazlıkta 35 km hafif yokuş çıkarken sabit 30-35 le giderken bile sallantı oluyordu,
neyse gelelim derdime;
sağ ön lastik değişimi tek başına yapmak mantıklı değil diye okudum,
seçenekler
1- 2018 eski çıkma diş derinliği benimkilerle aynı çıkma lastik almak
2- sıfır 2 adet yine yokohoma lastik almak.
3- hiçbişey olmaz sıfır yokohoma aynı model lastik takmak
4- 4 lastiği değişmek
Bu gibi tek lastik değişiminde ne yapmak gerekir.
Yazlık 2018 mayıs Yokohoma blue lastiklerimden birinde tel kırığı var sanırım, lastikçim kışa geçerken lastikler çok iyi demişti.
bu kanıya kışlastiğine geçen sene geçmemiştim, bu sene geçtiğimde aracımda konfor arttı ve 120 üzeri otobanda sağ ön lastik sallantı oluyor 140 a gelince sallantı gidiyordu.
kışlıklarda pek o sürrate çıkmamak lazım ama 120 üzerini bikaçkere test ettim, kaymak gibi ne bi sallantı ne bi titreşim, hatta yazlıkta 35 km hafif yokuş çıkarken sabit 30-35 le giderken bile sallantı oluyordu,
neyse gelelim derdime;
sağ ön lastik değişimi tek başına yapmak mantıklı değil diye okudum,
seçenekler
1- 2018 eski çıkma diş derinliği benimkilerle aynı çıkma lastik almak
2- sıfır 2 adet yine yokohoma lastik almak.
3- hiçbişey olmaz sıfır yokohoma aynı model lastik takmak
4- 4 lastiği değişmek
Bu gibi tek lastik değişiminde ne yapmak gerekir.