Detayları görmek lazım hocam. Faiz oranı nedir acaba?@Negatiwe iyi mi kötü mü bilemedim.
Yani şimdi Golf 8 380.000₺
48 Ay taksitli 8.000 aylık taksit kolay ödenmez.
Ancak bir miktarını nakit ödeyince kalanı da 48 e bölüyorlarsa o zaman belki olabilir.
örneğin 120.000 peşin ödedik kalan 260.000 48 e bölünce aylık 5.400 ₺ gibi belki bir kısım insanlar ödeyebilir.
Kesinlikle hocam. Mesela Peugeot 100 bin tl 12 ay sıfır faiz sunuyor ama fiyatlara bakıyoruz aylardır aynı.@Terms Hocam vade farksız olduktan sonra ne kadar çok taksit o kadar iyi.
Peşinat verip aylık taksidi düşürmek yerine, full taksit olsun nakdin elde kalsın. İster yatırım yap, ister faize koy artık hangi yatırım aracı daha uygun geliyorsa.
Burda asıl konu, reel enflasyonun bu denli yüksek olduğu güzel ülkemde kimse vade farksız böyle bir imkan sunmaz, paranın maliyeti denilen bir kavram var. Bu da şunu doğurur, peşin alana X fiyat, ama taksit yaptırana Y fiyat.
Şu anda sıfır faiz adı altındaki kredilerin bile hemen hepsi aslında kredi maliyeti araç fiyatına yedirilmiş.
Sıfır faiz işini ara ara ben de araştırıyorum . Genelde satılmayan saçma sapan araçlarda sıfır faiz oluyor .Kesinlikle hocam. Mesela Peugeot 100 bin tl 12 ay sıfır faiz sunuyor ama fiyatlara bakıyoruz aylardır aynı.