Dosttan arkadaştan bilindik araba alınacaksa sorun yok hocam ama görseniz insanlar ne kadar hayasız. Sağolsun benim bi yakınım sayesinde araçların şase , plaka vs. den geçmişlerini sorgulayabilme imkanım olmuştu. Kimi zaman boya dahi yok yazılan araçlar pert çıkıyordu. Birde arsız arsız telefonda "gelebilirsiniz görün arabayı abi yol masrafları bizden expertiz yapıcak tanıdıklarımız da var" diyorlar... En sonunda nasip oldu da istediğimiz aracı hazırda bulup 0 km satın alabilmiştik.
Motosiklet alıp satma konusu da aynı oluyor hocam buna da değineyim. Motosikletin sahibini arıyoruz "kazasız hatasız motorum tertemiz" diyor. Sonra o motosikletin gittiği tamircisini arıyorum tanıdığını buluyorum, "aman abi yaklaşmayın ben önermem şu zamanda şöyle kazaları oldu şu motorcuda yaptırdı" diyor. 15 bin tlye pazarlık yaptığımız bir motosikleti usta sayesinde 7 bin tl ye alan arkadaşlarımız oldu. Ustamız sağolsun şu şu şu masrafları var şu kadar tutar. Ederi de 7 bin dedi. Herkes şaşırdı ama adamlar 7 bine motoru vermişlerdi.
Maalesef hocam temiz araba bulmak o parayı kazanmaktan zor. 0 km de bile boyalı araç denk geliyorken 2. ele güvenmek elbette daha da zor oluyor. Temizi var mı? Var elbette. Benim saydıklarım çürük elmalar. Bulununca alınabilir bu konuda çok katı olmaya gerek yok iyi araştırdıktan , araç temiz çıktıktan sonra. Ama iyice , gerçekten iyice araştırmanızı tavsiye ederim.
Expertiz konusunda güvenilir tanıdık birisine yaptırın. Tamirciyle dahi anlaşıyorlar hatalardan bahsetmiyor. 10 senelik arkadaşıma tavanı boyalı araç sattılar expertiz yapıldığı halde. Hava yastıkları falan patlamış.. Daha sonradan öğrendik.
Benim diyeceklerim bu kadar hocam. Karar sizin elbette. Ben buna karışamam ancak 2. el alacaksanız çok çok iyi araştırın hocam. Aldığınız araçta kandırılmış olmanız emin olun bizi de çok üzer. Buna müsaade etmeyin hocam saygılar [emoji4]
SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi