bende dün baktım önler teni gibiydi arkalar yarımdı. Eski golf 7 aracımda 57 bin km kullandım hiç değişmedi dahada giderdi. Şimdiki golf 7.5 aracımda 33binde muhtemelen 50bin km de biter. Golf 7.5 aracalarla ilgili bir durum sanırım. Ama 42 bin km de az değil tabi kullanıcıya bağlı.42.500km de önler henüz yarı ama arkalar çok azalmış
Diğer aracımız 2013 1.2 87 bin km şuan , ön arka fren balataları hala iyi durumda.bende dün baktım önler teni gibiydi arkalar yarımdı. Eski golf 7 aracımda 57 bin km kullandım hiç değişmedi dahada giderdi. Şimdiki golf 7.5 aracımda 33binde muhtemelen 50bin km de biter. Golf 7.5 aracalarla ilgili bir durum sanırım. Ama 42 bin km de az değil tabi kullanıcıya bağlı.
Tavsiyem; önler olsa herhangi bir serviste gidin değiştirin derdim ama arkalar önemli. Bir arkadaşım özel serviste değiştireyim dedi arka fren merkezi patladı 7 bin tl masraf çıktı 2 sene önce. Arkalar elektirikli ancak usta hidrolik gibi uygulama yapmış pistonu levye ile kastırmış geriye doğru. Araç bir müddet gidip kitlemiş arkalar. Aman dikkat.
eski çalıştığım ford yetkili servisinde şirkete ait kiralık golf, passat, superb araçların bakımında şahit olmuştum, arka balata değişiminde dışardan harici bir akü ile +/- vererek boşa çıkartıyorlardı arka kaliperleri, tabi +/- yönü olduğunu, ters bağlantıda piston aksi yönde hareket ederek zarar verdiğini söylemişlerdi.bende dün baktım önler teni gibiydi arkalar yarımdı. Eski golf 7 aracımda 57 bin km kullandım hiç değişmedi dahada giderdi. Şimdiki golf 7.5 aracımda 33binde muhtemelen 50bin km de biter. Golf 7.5 aracalarla ilgili bir durum sanırım. Ama 42 bin km de az değil tabi kullanıcıya bağlı.
Tavsiyem; önler olsa herhangi bir serviste gidin değiştirin derdim ama arkalar önemli. Bir arkadaşım özel serviste değiştireyim dedi arka fren merkezi patladı 7 bin tl masraf çıktı 2 sene önce. Arkalar elektirikli ancak usta hidrolik gibi uygulama yapmış pistonu levye ile kastırmış geriye doğru. Araç bir müddet gidip kitlemiş arkalar. Aman dikkat.