Çift j için ampul ve replika stop

erdemo9066

Yeni Üye
İsim
Erdem özer
Öncelikle herkese merhabalar. 2 şey danışmak istiyorum 1. Si forumda çok sayıda bahsi geçmiştir ama hala aklıma takılan bi durum şuanki 7.5 comfortline farlarımdan çift j ye geçicem ama xenon  mu takmalıyım çift jlere yoksa led mi hala karar veremedim bazı kişiler led aydınlatmaz diyor bazıları iyi aydınlatır diyor fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim ayrıca tavsiye ettiğiniz marka/ürün varmıdır. 2. Konu ise bu replika kayar led stoplarıda  da takmak istiyorum ama bu konuda da aklıma takılan replika ürün olduğu belli olur mu yani orjinalinde stopların rengi comfortline ledlere kıyasla biraz daha koyu kirazımsı bi renk dikkatli bakınca anlaşılıyor. Replika stop da bu şekilde midir yoksa normal ledlerin renginde  mi 

@erdemo9066  hoşgeldiniz...

j farlara xenon takman daha iyi olur ben önce xenon taktım sonra led ampüle geçtim kaliteli bir xenon kit ile başarılı bür aydınlatma alırsın lakin ikiside yağmurlu havalarda sıfır görüş veriyor...

Moderatör tarafında düzenlendi:
@metinkar yağmurlu havalarda sıfır görüş vermesi beyaz ışıktan dolayı değil midir hocam. mesela orjinal highline farında durum farklı mı aralarında çok mu fark var. Ayrıca hangi xenon ampulü kullandınız paylaşırsanız çok sevinirim

Stark 360 led takan biri olarak işini gayet görür kanısındayım.Ama tabiki xenon daha iyi bir aydınlatma sağlar.

Aslında bu konu baya tartışılıyor.Ankarada çift j fara sahip xenon ampül kullanan bi arkadaş varsa güzel bi video çekebiliriz.Aradaki farka değer mi farkları ne bunları anlatabiliriz.

Araçta Far Yıkama Olmadığı İçin Xenon Hem Muayne Hemde Sizin İçin Eziyet Olacaktır. LED Teknolojisi Xenon'dan Kat Kat İyi. Kaliteli LED Alırsanız Geçerli Tabiki.

Ben u ledlerin içinde zenon kit kullanıyorum. Balastı ile birlikte komple farın içinde. Muayeneden de sorunsuz geçtim geçen yıl. Photon mono LED taktım bir ara. İstediğim performansı alamayınca tekrardan Xenon a döndüm. Photon marka kullanıyorum xenonu da. 4300k. Gün ışığı sanırım. Yağmurda hiç sorun yaşamadım. Paraya kıyarım derseniz osram öneririm ama. Çok daha kaliteli.

@tgun89 hocam ampul için 600-700 lira civarı gözden çıkardım. Bu zenon kit dediğiniz ne tam olarak bilmiyorum içeriği nedir yani maliyet olarak ne kadara gelir bana kaliteli bi zenonla bahsettiğiniz kit. Halojen farlardan bıktığım için beyaz ışık istiyorum açıkçası 4300 kelvin biraz sarı beyaz arası birşey sanırım siz memnunmusunuz hem görünüşündek hem performansından

@erdemo9066 Çift j farlarda uzun far içinde gömülü led olarak geliyor zaten.Ayrıyeten kısa farlarda perde yapısı yani bi-xenon mercek olduğu için kısalardan da sellektör atıyor.Kısacası kısa farlara taktığınız ampül hem kısa farlar hemde uzun farlar için önemli.O sebeple iyi bir ampül tercih edin.

Üstteki mesajınızda 600-700 tl demişsiniz.Osram xenon ampül 800 tlden başlıyor ortalama.Balastla beraber 1000 tlyi bulacaktır.Tercihinizi led ampülden yana kullanırsanız led 360 ürünleri ortalama 500-700 arası maaliyeti.Başka herhangi bir ekstra malzemeye ihtiyacınız olmaz.Ben stark 360 led kullanıyorum.

Xenon tabiki daha iyi aydınlatır.Forumda da konuşuldu zaten çokca.Seçim sizin.

@erdemo9066 Kardeşim merhaba. Çift J replika far içinde EMC Balast ve Forza xenon kullandım iyi bir far ayarıyla arkadaşımın Golf highline orijinal basic bi-xenon farlarından daha iyi bir aydınlatma performansı aldım. Dinamik led stopları ise ben ender elektronikten orijinal aldım 2 yıl garantili. Bence replika stoplar bariz kendini belli ediyor gerek renk farklılığı gerek ledlerin hizasıyla. Ampul için osram en iyisi diyolar ama benim ampulu aldığım arkadaşın işi far o paraya değecek kadar fark yok dedi bunu gönderdi memnunum. 🙂

Ekli dosyayı görüntüle 46238

Ekli dosyayı görüntüle 46239

@HSolak çok teşekkür ederim hocam . Ayıptır sorması bu yazdığınız balast ve ampulün toplam fiyatı nedir acaba

Geri
Üst Alt