Bakım Aralığı

HamzaK

Yeni Üye
İsim
Hamza Koyunlu
Arkadaşlar merhaba, Golf 7 (2016 model) aracım var. Periyodik bakım için 10.000 Km'de bir mi gitmeliyim yoksa 15.000 Km'de bir mi? 15 bin tavsiyesi aldığım için bekliyorum ama yine de sizin fikrinizi almak istedim. Araç 75.000 Km olmak üzere.

Teşekkürler.

10 bin km de bir gitmeniz faydalı olacaktır...

Bakim aralığı birkaç nedenle belirlemek doğru olur 

Yasadiginiz bölge hava sartlari yol şartları çok büyük etken...

Ben her 6 ayda veya 10 bin km de bir bakım yaparım doğuda uygun periyot bu olduğunu düşünüyorum faydasını da görüyorum...

Volkswagende bakım aralıgı 1 yıl veya 15000 km hangisi önce dolarsa bılgınız olsun

Aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz.

Servis bakımlı bir aracınız varsa, servisi aradığınızda neler yapılması gerektiğini söylerler. Bunun sebebi ise her bakım, standart bakım haricinde belirli periyotlarda başka işlemler de yapılması gerektiği içindir.

Özetle burada da farklı tavsiyeler olacaktır. 

Kitabına göre hareket etmek gerekirse; 15bin km. ya da senede 1 defa. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
yurtdışında 30bin km lere kadar çıkabliyor bu periyodik bakım aralıkları yani yağ ve malzemeler buna dayanıklı olarak geliştiriliyor... türkiyede ise iklim ve yol koşulları nedeniyle zaten 15 bin km' ye düşürülmüş sizin tekrar bunu  10 bin km ye düşürmenizin aşırı bir katkısı olmayacaktır kanaatimce masraftan başka... fakat karar yine size kalmış.

Geri
Üst Alt