Bakım ya da Satış 🤔

serdar2xdx

Üye
İsim
serdar
Merhaba golf severler ✋

2015 1.2 dsg comflortline aracım 140bin km de. Sanırım trigger ve baskı hiç değişmedi.

Bunları değişip binmeye devam mı etsem yoksa, 50-60 bin verip 1.4tsi 'ye mi geçsem ?

Bakım masraflarını bilmediğim için fikir danışmak istiyorum.

Ne dersiniz ?

@serdar2xdx aynı durum bendede mevcut aracım 1.6tdi 2013 model manuel şuan 92bin km daha önce baskı balata ile triger seti değişmedi diye biliyorum yasaklardan sonra değiştirmeyi düşünüyorum fiyat ne tutar merak ediyorum bir fikri olan varsa tahmin almak isterim

@serdar2xdx Bence bakım yaptırın.
Satarsanız değerinde satarsınız satmazsanız da bakımlı araca binmeye devam edersiniz.

Ayrıca bakım yaptırmadan satarsanız bilinçli alıcı bakım fiyatını fiyattan düşüme ister düşmezseniz de satışta zorlanırsınız.

@nihat34 baskı balatayı luk marka trigeri ve devirdaimi ina, gates yada schaeffler almanızı tavsiye ederim ortama 4 bin tl ye hallolur. Piyasada fazlasıyla çakmaları mevcut özellikle continental in, aracın üzerinden çıkan parçalar ile aldığınızı parçaları karşılaştırın özellikle gergi bilyaları ürünün çakmalığını ele verir. Üzerindeki yazılar düzgün yazılmamıştır, parça et kalınlıkları incedir, parça ağırlıkları farklıdır vs gibi. 

Bütçenize bağlı, sıkıldı iseniz vs 1.4 highline cam tavana geçilebilir ama alacağınız aracın durumu vs vs, bir de cebinize bağlı, ama 140 bin km den sonra ne olur onu da düşünebilirsiniz km yükseliyor 

Siz trigeri devirdaimi değişmeseniz bile satarken o bakım masrafı fiyattan düşülecek zaten. O yüzden aracınızı değişecekseniz de değişmeyecekseniz de bakım yaptırın derim. Değişip değişmemek size ve bütçenize kalmış. 

@agacmalzeme bilgileriniz için teşekkür ederim vw servisinde yaptırsam bu yazdığınız markalara yine dikkat etmem gerekir mi özel servislere pek güvenmiyorum açıkçası 

@serdar2xdx aynı durum bendede mevcut aracım 1.6tdi 2013 model manuel şuan 92bin km daha önce baskı balata ile triger seti değişmedi diye biliyorum yasaklardan sonra değiştirmeyi düşünüyorum fiyat ne tutar merak ediyorum bir fikri olan varsa tahmin almak isterim
Aracınız 92bin km ^de ve 8 yaşına gelmiş., siz bence baskı-balata değiştirmek yerine triger ve devirdaim değişimine öncelik vermeniz daha doğru olur diye düşünüyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Satsanız da binmeye devam edecek olsanız da bence bakımı yaptırın.

Her geçen gün bakım maliyetleri parça fiyatları artıyor çünkü.

Aracınızdaki yüksek km haricinde sizi rahatsız eden yada eksik olan ne özellikler var?

Sunroof?

farklı renk?

daha güçlü bir motor?

Highline paket?

Ne kadar gerekli ve size ne kadar ihtiyaç?

Buna karar verebilecek olan da sizsiniz çünkü.

Örneğin; 2013 1.2 midline plus manuel aracımı 2018 1.0 comfortline dsg ile değiştirmek için 70 bin tl fark ödemem gerekiyor. (Sunroof yok hatta)

Fark bana çok fazla gelmeye başladığı için ufak retrofitlerle idare edip devam etmeyi düşünüyorum.

@nihat34 servis in genelde taktığı markalardır bunlar. 8 yaş ve Manuel arabayı servise götürmek bana pek mantıklı gelmiyor. Yaşadığınız yer neresi. 

@agacmalzeme Batman da yaşıyorum iyi bir özel servis olursa tabiki özel servise gitmek daha mantıklı fakat benim bildiğim maalesef yok

Geri
Üst Alt