Arkadaşlar 2013 model 1.2 tsi manuel golf 7 aracım var 100.000 kmye gelmek üzere araç 3 yıldır bende benden önceki sahibide pek servise gitmemiş 3 yıldır sadece periyodik bakımı yaptırıp geçiyorum Hadi triger e daha var diyelim ama baskı balatanın galiba değişmesi gerekiyor bujiler belkide diskler de değişecek fren hidrolik yağı ve vites kutusu yağınıda hiç değiştirmedim bazılarıda V kayışıda değişmeli diyor anlayacağınız ağır bakım gerekiyor şuan bitlisteyim sanayi imkanları gelişmemiş bir tanede vw yetkiki servis var ilde sizce Bana masrafı ne kadar olur bu bakımın yaptırmalı mıyım yoksa bi kaç hafta sonra Ankaraya gideceğim orada sanayide mi yaptırmalıyım Fiyat bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim
Ayrıca Periyodik Bakım için yağ ve filtreleri internetten daha ince almistim bu bakimlari yaptirirsam bendeki malzemeyle sadece işçilik alarak periyodik bakimida yapar mı servis ?
Teşekkurler
Yetkili servis dışardan aldığınız filtreleri kabul etmez o kesin., sadece motor yağını kendiniz getirmeyi bazı servisler kabul ediyor., periyodik bakımı Ankara 'ya gelice yaptırmanız daha mantıklı., ağır bakım için konuşacak olursam bujilerin durumu kontol edilir gerekli görülürse değişir,
Disk ve fren balatası değişecek ise "eko seri" olandan taktırmayın kalitesi düşük tunus malı oluyor, frenden tasarruf olmaz, orjinal fabrikanın taktığından taktırın..!!
Fren hidrolik yağı 2 senede bir (daha önce değiştirmediyseniz).,
Şanzıman yağı değişimi artık zamanı gelmiş geçmiş bilee bazı servisler şanzıman yağını değiştirmek istemeyebilir ömürlük diyenler olabiliyor., ömürlük demelerinin sebebi fabrikanın araç için biçtiği kullanım ömrü 10 yıl dır, ömürlük demelerinin sebebi ondandır.,
Antifiriz değişimi araç 8 yaşına gelmiş normalde 5 senede bir değişmesi lazım., V kayışı basit iş pahalı parça değil ama bilyası ile beraber değiştirin.. bazı araçlarda küçük bilya ve rulmanı oluyor..
En önemlisi baskı-balata değişimi bunun değişim zamanı gelmiş mi gelmemiş mi en iyi siz bilirsiniz, aracı siz kullanıyorsunuz, değişme belirtleri gösteriyorsa size tavsiye mutlaka volant diskini de mutlaka değiştirin, taşlama zımpara falan yaparak geçiştirmeyin., eski performansını vermez volant dişlisi yüzünden şanzıman tekrardan aşşağı inmesin, volant diski biraz pahalıdır ama şanzıman aşşağı inmişken birbiriyle koordineli çalışan parçaları değiştirmek sizin yararınıza olur., ses yapar, vites geçişleri eskiyi aratır rahatsızlık yapabiliyor, ilerde aynı işçiliği tekrardan ödemek zorunda kalırsınız., bu kadar masraf yapmışken... bir de debriyaj topuzu denilen 20 liralık basit bir parça var mutlaka onu da söyleyin değiştirsinler., tabii söylediklerim aracı satmıyı düşünmüyorsanız, uzun süre binecekseniz geçerli..,
Araç 8 yaşında., serviste 7 yaş ve üstü araçlarda bakımlarda %30 yedek parça indirimi, %30 işçilik indirimi mevcut..