Far Tası Kararma problemi

DoğanARABACI

Katılımcı Üye

İsim
Doğan
Arkadaşlar merhaba;

Resimlerde göreceğiniz üzere 2015 mk7  far tasının üst kısmına denk gelen yerde otomotiv sektöründe TAS YANIĞI diye tabir edilen,gün ışığında belli olmayan fakat farlarınızı yaktığınızda ortaya çıkan far üreticisinin hatasından kaynaklanan üretim hatasıdır,bu hususla karşılaşan arkadaşlarımın gidip serviste durum ile ilgili rapor tutturmalarını tavsiye ederim. (Not: Araç üzerinde orjinal far ampulleri mevcuttur.)

Ekli dosyayı görüntüle 2031

Ekli dosyayı görüntüle 2030

Moderatör tarafında düzenlendi:
Orhan Hoca dedi:
güzel bir bilgi hocam. değişme cihetine gitmezsek ne gibi bir sorun olur?
Araçlar kısa hüzmede 25 metre , uzun hüzmede 100 metre civarı aydınlatma sağlarlar, bu durum ilk olarak mesafe kısalmasına ve ışık dağılmasına sebebiyet verir ,ilerleyen zamanlarda tas erimesine kadar gidebilir, tabi yüksek voltajlı ampüller kullanmaya başlarsanız zama daralabilir, ayrıca ışık dağılım verimsizliğini ilk zamanlar gözle anlamak zordur bilmenizi isterim. 

enteresan ilk defa şahit olduk sağolun doğan hocam güzel bir paylaşım....peki değişim verecekler mi ?

enteresan ilk defa şahit olduk sağolun doğan hocam güzel bir paylaşım....peki değişim verecekler mi ?
Ben ilgili raporu Bursa doğuş otomotive tutturdum,değişim kaçınılmaz çünkü far üzerin bulunan ampul'ler orijinal, zaten araba 4 aylık karşı dahi çıkmadan sağolsunlar gerekeni yaptılar,sürecin geri dönüşü ve değişim 40 gün civarında sürecek ,değişim olur olmazda sizinle paylaşacağım.

@DoğanRABACI Değerli bilgiler için teşekkürler :)

Ailenin diğer aracı Focus'ta bahsettiğiniz Tas Yanığından neredeyse her farda var, ön iki farda ve stoplarda mevcut. Aracı ikinci el aldığımız için önce sahibinden kalma veya fabrika hatası sanıyordum hep. Bilseydim geçen sene garantiden değişim isterdik, geçen sene bitti garanti 

@DoğanRABACI Değerli bilgiler için teşekkürler :)

Ailenin diğer aracı Focus'ta bahsettiğiniz Tas Yanığından neredeyse her farda var, ön iki farda ve stoplarda mevcut. Aracı ikinci el aldığımız için önce sahibinden kalma veya fabrika hatası sanıyordum hep. Bilseydim geçen sene garantiden değişim isterdik, geçen sene bitti garanti 

Geçmiş olsun, bundan sonra far tasında erime olmaması için arada bir kontrol ederseniz iyi olacaktır.

Arkadaşlar merhaba;

Resimlerde göreceğiniz üzere 2015 mk7  far tasının üst kısmına denk gelen yerde otomotiv sektöründe TAS YANIĞI diye tabir edilen,gün ışığında belli olmayan fakat farlarınızı yaktığınızda ortaya çıkan far üreticisinin hatasından kaynaklanan üretim hatasıdır,bu hususla karşılaşan arkadaşlarımın gidip serviste durum ile ilgili rapor tutturmalarını tavsiye ederim. (Not: Araç üzerinde orjinal far ampulleri mevcuttur.)

Ekli dosyayı görüntüle 2031

Ekli dosyayı görüntüle 2030

Arkadaşlar merhaba;

Paylaştığım hataya istinaden Far'lar garantiden değişmiştir.Benzer sorunlu arkadaşlar varsa beklemesin derim. Ayrıca servis danışmanı arkadaşım 2014-2015 model yıllı bi-xenon farlı araçlarda da benzer durum olduğunu, ve bu durumdan Almanya'nın da haberinin olduğunun bilgisini aldık, farlarınızı bir kontrol edin ve görsel bir aksaklık var ise servise başvurmanızda fayda olacağının kanısındayım.

Arkadaşlar merhaba;

Paylaştığım hataya istinaden Far'lar garantiden değişmiştir.Benzer sorunlu arkadaşlar varsa beklemesin derim. Ayrıca servis danışmanı arkadaşım 2014-2015 model yıllı bi-xenon farlı araçlarda da benzer durum olduğunu, ve bu durumdan Almanya'nın da haberinin olduğunun bilgisini aldık, farlarınızı bir kontrol edin ve görsel bir aksaklık var ise servise başvurmanızda fayda olacağının kanısındayım.
Benim bi-xenon basic'ler de değişti hocam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geçmiş olsun. Bilgilendirme için Teşekkürler.

Konuyu okuduktan sonra gidip farlara baktım, hafif kararma var. Üç yılın dolmasına bir ay kalmış,normal bir kararma olduğunu düşünüyorum :mad:

Geri
Üst Alt