Golf 7 TDI yağ

aozbas

Üye
İsim
Abdullah
Merhaba arkadaşlar. 2012 golf 7 TDI aracım için uzun zamandır castrol edge 5w30 LL yağ kullanıyorum. Yada ben öyle sanıyorum. Son zamanlarda bu yağın fiyatı çok değişken. 5 lt yağ için bir firma 190 TL diyor diğeri 430 TL. Bende üşenmedim castrol ü aradım. İnternette sadece 2 mağazanın ürünlerine garanti veririz diyor. Biri n.11 de castrol distribütör. Diğeride lastikcim.com.tr. Her ikisi de 430 TL yazmış. Yedek parça dükkanlarında 330 ile 370 arası değişiyor. İnterneti kargoyu beklemeyim diye bir dükkandan 330 TL  verip yağı aldım. Ustaya götürdüm. Kapağı açtı. Folyoda castrol yazmıyor. Sahte bu dedi:)) Bazılarıda hepsinde castrol yazmıyor diyor. Bu işin suyu çıkmış. Orjinal yağı anlamak için bir yol yöntem olmalı. Yada gidip yetkili serviste değişim yaptırmalı. 

@aozbas folyoyu basmak da sıkıntı değil aldığınız da belki orj bilemezsiniz uygun fiyatının sebebi 2020 üretim vs olabilir castrolün size söylediği yerlerden alsaydınız keşke piyasada en çok sahtesi olan yağlar castrol, motul gibi en çok satan markalar, 3 yıldır liquimolyturkey sitesinden alıyorum gayet memnunum deneyebilirsiniz.

n.11 yüzde 10-15 komisyon alsa yağın normal fiyatı 370-380 e gelir, sanayinin göbeğinde firma da sahte yağ satamaz diye düşündüm. Fiyatına bakarsak aldığım yağ muhtemelen orjinal.  Ama sorun şu.  Yağ sahtemi değilmi ustalar bile nasıl anlayacağını bilmiyor. Bundan sonra ya yetkili servis yada orjinal site. Liquimoly yağı biri çok övdü biri gömdü. Bende bildiğimden şaşmadım. Belki bi daha ki sefere. 

Merhaba arkadaşlar. 2012 golf 7 TDI aracım için uzun zamandır castrol edge 5w30 LL yağ kullanıyorum. Yada ben öyle sanıyorum. Son zamanlarda bu yağın fiyatı çok değişken. 5 lt yağ için bir firma 190 TL diyor diğeri 430 TL. Bende üşenmedim castrol ü aradım. İnternette sadece 2 mağazanın ürünlerine garanti veririz diyor. Biri n.11 de castrol distribütör. Diğeride lastikcim.com.tr. Her ikisi de 430 TL yazmış. Yedek parça dükkanlarında 330 ile 370 arası değişiyor. İnterneti kargoyu beklemeyim diye bir dükkandan 330 TL  verip yağı aldım. Ustaya götürdüm. Kapağı açtı. Folyoda castrol yazmıyor. Sahte bu dedi:)) Bazılarıda hepsinde castrol yazmıyor diyor. Bu işin suyu çıkmış. Orjinal yağı anlamak için bir yol yöntem olmalı. Yada gidip yetkili serviste değişim yaptırmalı. 
Motor yağını sahte mi orjinal mi anlamanın kolay bir yöntemi pek yok., öncelikle güvenilir bir yerden almanız şart., sonrasında biraz tecrübe, peki nasıl bir tecrübe..? sürekli X bir markanın yağını kulanıyorsanız kutunun ve kutu üzerindeki baskı kalitesi hakkında göz aşinalığınız olur.,

Eski bidonları atmadan önce detaylı resimlerini çekip yeni aldığınız yağ ile karşılaştırmasını yapabilirsiniz., sahte yağ bidonun kalitesizliğinden, etiketlerindeki yazı kalitesinden., kapağındaki baskılardan bir şekilde kendini belli eder.,

Hepsi düzgün ise ama bidonda ve etikette eskime, deforme varsa o zaman orjinal bidonu çöpten toplamışlar, içine sahte yağ doldurulmuş demektir., peki bunu nasıl anlayabiliriz..? çok basit aracı bakıma götürdüğünüzde artan yağdan plastik bardağa bir miktar koyup resmini çekersiniz, ve bir damla da peçeteye damlatıp resmini çekersiniz., yeni yağ aldığınızda aynı işlemi yani yeni yağdan bir miktar plastik bardağa koyup ve peçeteye damlatıp iki yağın rengini karşılaştırırsınız., sahte yağın rengi orjinalini asla tutmaz..!!

FAKAT evde eski bakımlardan kalan yağ varsa bu deney sağlıklı sonuç vermez çünkü kapağı açılmış yağ hava (oksijen ile) temas halinde olduğu için renginde değişmeler ve bozulmalar oluşur., siz kapağı ne kadar sağlam sıksanız da bidonun içinde kalan hava yağın renginin değişmesini engelleyemez.., Normalde kapağı açılmamış sıfır kapalı kutu yağın 4-5 yıl raf ömrü vardır ama kapağı açıldığı anda hava ile temas halinde olacağı o yağ en fazla 6-7 ay dayanır..

Diğer sahte olup-olmadığını anlama yolu; aldığınız her yağın (markası ne olursa olsun) bidonun alt kısmında bidonun üretim tarihi gün, ay ve yıl olarak bidona kabartmalı şekilde basılmıştır., bidonun üretim tarihi hiç bir zaman yağın üretim tarihinden sonra üretlmiş olamaz..!! ve yine bidonun üretim tarihi yağın üretim tarihinden çok fazla eski olamaz..!!

Ben bunlarla mı uğraşıcam derseniz., yapmanız gereken yağı güvenilir bir yerden almak., peki nasıl bir güvenilir bir yer..? aradan satıcı ve bayileri çıkartabileceğiniz direkt olarak TR distribütörün 'den yağı temin yoluna gitmeniz gerekir., ama her marka bunu yapmaz bazı distribütörler sadece bayii aracılığıyla yağı satmayı tercih eder., bazı distribütörler ise hem kendi satmayı hem de bayileri aracılığıyla satma yolunu tercih eder.,

İşte bu distribütörlerden yani bizzat distribütörün satışını yaptığı bir markanın yağ markasını seçerek sahte yağ olasılığına karşı tedbir alabilirsiniz.,

Türkiye'de bunu sağlayan 2 marka var., bir tanesi Liqui Moly markası, diğeri Mobil1 markası., bu 2 yağı ister netten alabilirsiniz isterseniz bayilerden veya yedek parçacılardan temin edebilirsiniz, veya en garanti yöntem olan direkt olarak distribütörün kendisinden temin edebilirsiniz.,

Ama yağı bizzat distribütörün kendisinden temin etmenin bir bedeli vardır., son tüketici distribütörden almak isterse piyasaya göre daha pahalıdır., neden çünkü yağı uygun fiyata satarsa bu sefer yağı verdiği bayiler iş yapamaz., bayilerin iş yapamaması demek distribütörün iş yapaması demek., bu sebebten yağı biraz pahalı satar.. bu sayede hem kendisi hem bayiler., hem de bizler yani son tüketici (aracını seven sahte yağ ihtimali ile karşılaşmak istemeyen hassas son tüketiciler) herkes mutlu mesut yaşar gider..

Motor yağı, filtre ve yedek parça olayında kimseye güvenmeyin., sadece ülkemizde değil tüm dünyada aynı sıkıntı var., yıllardır çok samimi olduğun ünlü yağ markalarının bayiliğini (yetkili satıcılığını yapan) esnaf dostun bile farkında olmadan veya bilerek sahte yağ, filtre vs.. satabilir..

Mobil 1 Türkiye distribütörü; sitede yazan yetkili satıcı ibaresi sizi yanılmasın., site (Exxon Mobil Türkiye 'nin) resmi satış sitesidir; https://www.cleanpex.com.tr/binek-araclar

bizim araçlar için uygun olan onaylı Mobil 1 yağları;

Mobil 1 ESP 5w-30 (kutu üzerinde ESP Formula yazan artık üretilmiyor üretimi durdurulmuştur)

Mobil 1 ESP 0w-30 (dikkat ESP LV olan uygun değil, ESP LV farklı bir yağ)

Mobil 1 ESP X2 0w-20

Liqui Moly Türkiye distribütörü Egemot Otomotiv bizzat kendisi resmi satış sitesinden satışını yapmaktadır; https://www.liquimolyturkey.com/motor-yaglari

bizim araçlar için uygun olan onaylı Liqui Moly yağları;

Liqui Moly TopTec 4200 LongLife III 5w-30

Liqui Moly LongLife III 5w-30

Liqui Moly TopTec 4210 LongLife III 0w-30

Liqui Moly TopTec 6200 LongLife IV 0w-20

Not: yağ bidonu ile işiniz bittiğinde çöpe atmadan önce bidonu bıçak, falçata vs.. ile 3-4 yerinden kesip bidonu kullanılamaz hale getirip öyle atın., çünkü sahte yağ satıcıları bu bidonları topluyorlar., bidona hasar vererek, etiketlerini yırtarak kullanılamaz hale getirirseniz sahte üretim yapanlar bu bidonları kullanamaz..!! Aynı şekilde aldığınız hava-yağ-polen ve yakıt filtresinin kutularını yırtıp sonradan çöpe atınız..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler forzaGilles. Tüm yönleriyle açıklamışsın. Bu sorunda yalnız değilim gerçekten. Şimdi yine kontrol ettim. Bir firma 201 TL ye 5 lt yağ satıyor. Onaylı firma 430 TL fiyat yazmış. 

Bidon tarihi ile yağın üretim tarihini karşılaştırmak güzel fikir. 

Castrol ün bu işe bir çözüm bulması lazım. Yoksa ben castrol den vaz geçecem. Mobil e dönecem. 

Liqui Moly deneyim diyorum ama adamlar motor koruma katkısı felan da üretiyor. Madem öyle katkıyı yağa koy. Niye ayrı üretirsin. Bunlar güven açısından tereddüt oluşturur. 

Teşekkürler forzaGilles. Tüm yönleriyle açıklamışsın. Bu sorunda yalnız değilim gerçekten. Şimdi yine kontrol ettim. Bir firma 201 TL ye 5 lt yağ satıyor. Onaylı firma 430 TL fiyat yazmış. 

Bidon tarihi ile yağın üretim tarihini karşılaştırmak güzel fikir. 

Castrol ün bu işe bir çözüm bulması lazım. Yoksa ben castrol den vaz geçecem. Mobil e dönecem. 

Liqui Moly deneyim diyorum ama adamlar motor koruma katkısı felan da üretiyor. Madem öyle katkıyı yağa koy. Niye ayrı üretirsin. Bunlar güven açısından tereddüt oluşturur. 
Her yağ üreticisi dönem dönem katkı üretmiştir., zaten katkısız yağ olması mümkün değil tüm yağ üreticileri (liqui moly dahil) kendi formüle ettiği katkısını yağın içine koyuyor., harici satılan katkılar ise tamamen farklı bir konu., bunla onu karıştırmayınız., ikisi birbirinden farklı şeyler.,

Castrol 'ün marka bilinirliği insanları cezbediyor fakat 15 sene önceki Castrol yağların kalitesi ile şuan ki arasında uçurum kadar fark var., Bursa/Gemlik 'te üretilen Castrol ile Almanya veya Avusturya'da üretilen Castrol kalitesi aynı değil., Türkiye'de satılan Castrol yağlar Bursa/Gemlik 'te üretiliyor ve açıkçası Gemlik 'te üretilen yağı ben 100 tl.ye satsa yine alıp motora koymam., Castrol 'de araba resmen traktör gibi çalışıyor.,

Türkiye 'de satılan Castrol yağlarda (avrupa kalite standartlarında) olan tek yağı Edge Professional LongLife III 5w-30 'dur. Daha doğru bir ifadeyle Professional serisi yağlarıdır., fakat bu yağı da sadece yetkili servislerde bulabilirsiniz., fiyatı da ciddi şekilde pahalıdır.,

Castrol Edge Professional LongLife III 5w-30 bu yağın yetkili servisteki fiyatı (açık yağ yani varil yağından koyulmasını) isterseniz Litresi 200 tl. dir., kapalı kutu almak istediğinizde de Litresi 230 tl. 'nin üzerinde bir fiyatı var..

Özerlersek., Türkiye'de veya Dünyada güvenle alıp aracınza koyabileceğiniz "kaliteden ödün vermeyen" 2 yağ markası var., birisi Liqui Moly diğeri ise Motul 'dür., (buraya kadar yazdıklarım benim kendi şahsi görüşlerimdir).,

Liqui Moly 'nin avantajı tüm yağları sadece Almanya'da üretilir..!! başka bir ülkede üretimi yoktur.

Motul 'ün şöyle bir sıkıntısı var., bu markanın oldukça kaliteli yağları var fakat dünyada en çok sahtesi üretilen yağ markası Motul 'dür., Rolex nasıl en çok sahtesi üretilen saat markası ise yağ olayında da Motul 'de aynı durum geçerli., ondan sonra sahtesi üretilen yağ markaları olarak 2.ci sırada Castrol ve Mobil yağları geliyor..

@forzaGilles dedigi gibi 

Luqui moly alırsanız üzeri de made in germany yazar. Yağı koklayınca almanya kokar . (Tadına bakan olursa muhtemelen alman lezzeti ayarındadır

Motul Tr sevkiyatlarını avrupanın 2 fabrikasından yapıyor.

Tr de satılan Tüm motullar üzerinde

Ya made in italy

Ya da made belgium kaşesi var

Yani fransa üretimi motul pek bulamazsınız.

Alman hayranı olan luqui moly den (yetkili satıcılarından,) devam etsin.

Böyle bir yağı kullanıpta 1500 km bakım gecti 2 ay bakım aksadı ?

Diyenlere tavsiyem

Kullandıgınız yağ made in alamanya LUQUİ MOLY !  Hiçbisey olmaz

Servislerin kullandığı hijyen??  fıçı /varil/  zannettigimiz  castrol yağlar hakkında bir gün ayrı bir konu acarız.

Herkes o yağları hijyen kapalı 250 litrelik varil/ cöp bidonu seklinde sanıyor.

34 xxx 9999 plakalı tanker  yağ sevkiyatı icin yetkili servise yanaşıyor . Bosaltıyor 5 ton yağı

@forzaGilles bosuna mı 1 litrelik kapalı kutu castrol edge professional alıyor servisten ??? 5 adet 900 liraya 

Açık ayran / kapalı ayran ?

Bu konuyu bi masaya yatırmak lazım ??

Tanker her seferinde 5/30 mu sevkiyat yapıyor

Aynı tanker 5-40 yağı bi sonraki sevkiyatta da tasıyorsa yağlar karısıyormu.

Yağ tankerlerinin iç tank temizliği ne sıklıkta nasıl yapılıyor.

Varsa 250 litrelik varil şeklinde  kapalı ambalaj servis yağları o zaman obsesyona gerek kalmaz. 

Arkadaşların söylediğine noktasına kadar katılıyorum, tercihinizi distribütör veya servisten yana kullanmanızda fayda var.

Başımdan geçen bir olayıda anlatıyım; motul marka yağ satın aldım netten bayisi oldugunu söyleyen bir mağazadan ne hikmetse o güne kadar yağ eksiltmeyen veya benim hissedemeyeceğim kadar eksilten aracım yeni yağı doldurup bakım yaptıktan sonra 2 bin km gitmeden ilk defa yağ ikazı verdi.

Eskiden double up felan vardı. Pekmez gibi. Kaybolup gittiler. Bu yüzden motor katkısı deyince bende olumsuz algı var. Ama iyi ki açmışım konuyu. Baya fikrim değişti.

Bi dahaki sefere liqui moly deneyecem. Daha en az 4 ay var ama izlenimi yazarım. Bu aralar çok sık dpf temizliğine giriliyor. Fan açıyor felan. Belki ona da etkisi olur.  Cevaplar için teşekkür ediyorum. Yine ekleyecek şey varsa burdan devam edelim. 

TopTec 4200 5L al  bak keyfine  tam süzüldükten sonra 4.8  litre at  yağ çubuğunun max seviyesini  görürsün  kalan yağı  küçük bir kaba al başka yerlerde kullanırsın kutuyu  4-5 yerden del çöpe at doldurup satmasınlar diye  ben  pro castrole  o parayı vereceğime  mevcut yağı  10 binde değil 8 binde değiştiririm  de gerek yok  toptec 4200 de yurt dışı değişim aralığı yazan 45bin km :)   LL longlife     Castrol ve motul sahteden geçilmiyor 

Geri
Üst Alt