Golf 7 Sol Ayna yenileme

Volkan68

Üye
İsim
Volkan
Araç
Golf 7 1.2 TSI Comfortline
Merhabalar,
Cumartesi günü aracımın başındayken biri gelip sol aynama çarptı. Aynanın gövdes yaklaşık 90 derece civarında geriye doğru dönmüştü. Ayna kırıldı kapağı da yere düştü. 
Tutatanak tutmayalım ücreti neyse verelim deyip ısrar edince bende tamam dedim fakat akşam saat 7 civarında olduğundan aynanın fiyatını alma şansım yoktu.
Karşı taraf tanıdığı bir tamirciyi arayıp 1,500 TL fiyat alınca bende o civardadır deyip kabullenmek durumunda kaldım. Yalnız bu sabah Tamaş Servisi arayıp aynanın fiyatını öğrenince çok şaşırdım.
Ayna 3 ayrı parça halinde satılıyormuş. Gövdesi için 1,400 TL, Aynası için 625 TL, Kabı için 600 TL ve son olarak sök tak işlem ücreti için de 200 TL istediler.
Fiyat bana yüksek gelince servis çalışanı aracınızla bize gelin aynanın durumuna göre karar verelim dedi. 

Servis dışında orjinal ayna takımını daha uyguna bir yerden alma şansım var mıdır? Teşekkürler. 

18d79a4c69452c92ace0e7dc6efdc4d9.jpg

52a7472b9666477db673e32b35604b44.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar,
Cumartesi günü aracımın başındayken biri gelip sol aynama çarptı. Aynanın gövdes yaklaşık 90 derece civarında geriye doğru dönmüştü. Ayna kırıldı kapağı da yere düştü. 
Tutatanak tutmayalım ücreti neyse verelim deyip ısrar edince bende tamam dedim fakat akşam saat 7 civarında olduğundan aynanın fiyatını alma şansım yoktu.
Karşı taraf tanıdığı bir tamirciyi arayıp 1,500 TL fiyat alınca bende o civardadır deyip kabullenmek durumunda kaldım. Yalnız bu sabah Tamaş Servisi arayıp aynanın fiyatını öğrenince çok şaşırdım.
Ayna 3 ayrı parça halinde satılıyormuş. Gövdesi için 1,400 TL, Aynası için 625 TL, Kabı için 600 TL ve son olarak sök tak işlem ücreti için de 200 TL istediler.
Fiyat bana yüksek gelince servis çalışanı aracınızla bize gelin aynanın durumuna göre karar verelim dedi. 

Servis dışında orjinal ayna takımını daha uyguna bir yerden alma şansım var mıdır? Teşekkürler. 

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20210712/18d79a4c69452c92ace0e7dc6efdc4d9.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20210712/52a7472b9666477db673e32b35604b44.jpg
Geçmiş olsun, forumda bir ara ayna bolluğu vardı ama şu an satan var mı bilmiyorum.

Katlanır değil sanırım, öyle ise yazdığınız paralardan çok daha ekonomik bir fiyata bulabilirsiniz bence.

Ayna katlanır değilse ve cam dışında hasar alan başka bir şey yoksa çıkma orjinal cam 200-300 liraya bulunur. Aynanın hafif yerinden oynadığını paylaşmışsınız, tam olarak bakmak lazım iç tarafta kırılan bir şey var mı diye. Çarpmanın şiddetine bağlı olarak görmediğimiz bir kırık vs olabilir. 

Şöyle tanesi 200 lira olan ilanlar mevcut. Cam rahatlıkla bulunuyor orjinal çıkma. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-golf-7-7.5-isitmali-ayna-camlari-927814353/detay

@frknyldrm hocam, teşekkür ederim. Evet haklısınız katlanır (elektrikli) değil.

Ayna katlanır değilse çıkma çok rahat bulunur. Aynada cam dışında hasar alan başka bir şey yoksa çıkma orjinal cam 200-300 liraya bulunur. Aynanın hafif yerinden oynadığını paylaşmışsınız, tam olarak bakmak lazım iç tarafta kırılan bir şey var mı diye. Çarpmanın şiddetine bağlı olarak görmediğimiz bir kırık vs olabilir.
2 resimde görüldüğü gibi sola doğru yerinden oynama var. Hareket ettirmeye çalıştım ama gövdesi gayet sabit duruyor. 

Gözle görülmeyen bir nokta yamulmuş olabilir. İnsallah gövdenin bağlantı noktasıdır. 

@Volkan68 Yukarıda yorumuma ekleme yaptım. Çıkma olarak rahatlıkla bulunur. Siz çarpan şahıstan ücreti aldıysanız gerisi kolay hocam. 

Teşekkür ederin @AhmetCakmakhocam. Ücreti almasına aldım fakat eksik almışım. Ok yaydan çıktı bir kere  :)  

Gecmis olsun elimde bir adet var bu uyar mi cam yok ama mekanizma sinyal birde alt parçası var

FAFF42F3-1AFA-409B-86DA-1A401B843D00.jpeg

DD9981B7-FABE-4DAA-AFDE-19B00515D9CF.jpeg

@furkanmk7
@Neogolf61 
Bilgi ve paylaşım için teşekkür ederim.

Yarın sabah servise uğrayıp hangi parçaların değişmesi gerektiğini netleştirmek istiyorum. 

Merhabalar,

Öncelikle bilgi paylaşımda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Ayna hasarını serviste gidermeye karar verdim.
Aynanın gövdesinde herhangi bir sorun olmadığından sadece orjinal ayna ve kapak (boya dahil) değişimi yapıldı.
(İşçilik dahil maliyeti 1.500 TL)

Merhabalar,

Öncelikle bilgi paylaşımda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Ayna hasarını serviste gidermeye karar verdim.
Aynanın gövdesinde herhangi bir sorun olmadığından sadece orjinal ayna ve kapak (boya dahil) değişimi yapıldı.
(İşçilik dahil maliyeti 1.500 TL)
Gereksiz yere servise fazladan masraf etmişsiniz., araç beyaz yani ayna kapağı çok rahat bulunurdu, ayna ve ayna gövdesi zaten forumda veya dışardan rahatlıkla bulanabilecek bir parçaydı., hayırlısı olsun.,

Esas önemli olan nokta ayna gövdesinin zarar görmesinden ziyade., ayna gövdesinin kapı sacının bağlantı noktasında kasma/esneme/eğilme yapmış mı onun kontrol edilmesi lazım..!!

Olmuş bitmiş gerçi ama katlanır aynaya geçmek için fırsat varmış.

Geçmiş olsun tekrardan, aldığınız paraya halletmiş olmanız da tevafuk olmuş.

Geri
Üst Alt