serkan_kala
Üye
Herkese iyi haftalar, son bir haftadır başıma gelen ve beni sinir eden durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Malum tatil sezonu, çoğunlukla Almanya, Belçika ve Hollanda'da yaşan gurbetçilerimiz tatil için ülkemize geliyorlar, maşallah arabaları da çok güzel Allah kaza bela vermesin ama nedense ülkeye giriş yaptıklarından itibaren yaşadıkları ülkelerde yapamadığı ihlalleri bizim ülkemizde gönül rahatlığı ile yapıyorlar. Son bir hafta da 3-4 kaza atlattım hepsi de yabancı plaka(keşke araç kameram olsaydı da görüntü koyabilseydim). Adresi bilmezler yolu şaşırırlar ona lafım yok ama kırmızı ışıkta durmak yok, yayaya yol vermek yok, sinyal vermek yok, virajlarda araba sıkıştırmak var, otoparklarda arabaları zarar görmesin diye 2 araçlık park etmek var, otoparka geri geri değil düz park edip çıkardan gazı kökleyerek çıkmak var, sağa sola bakmadan yola atlamak var, ne desen var kısacası, bizim apaçilerin yapmadığı hataları gurbetçilerimiz yapıyor. Düşünüyorum diyorum acaba misafir olarak gittiği evin delikanlısı mı alıp kullanıyor adamların arabasını ama hepsi mi verir arkadaş arabasını? Bir kere daha böyle bir sıkıntı yaşarsam durdurup konuşacağım. Sözüm meclisten dışarı benim sözüm Bayram gibi Almanya'ya gidip adam olduğunu sanıp Sarı Mercedes ile ülkeye giriş yapanlara...Saygılarımla...